Fredag 14 Maj
Stockholm

TV4 kände till Hedmans missbruk

Enligt källor inifrån TV4 har Magnus Hedman brukat narkotika i över ett år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I förra veckan greps den före detta fotbollsstjärnan Magnus Hedman misstänkt för narkotikainnehav och rattfylleri. 36-årige Hedman, som nu riskerar fängelse, har de senaste åren varit expertkommentator på TV4 men går nu en oviss framtid till mötes. Säkra källor inifrån TV4 uppger dessutom att kanalen känt till missbruket länge.

Hans nuvarande arbetsgivare på tevekanalen vill inte kommentera framtiden. Såväl fotbollschefen Emir Osmanbegovic som nyhetschefen på sportavdelningen, Fredrik Olofsson, lägger locket på.

– Vi har ett kontrakt ihop, han har varit expertkommentator här länge. Men jag kommenterar ingenting kring honom över huvud taget, säger Olofsson.

Magnus Hedman har åtskilliga gånger setts av polisen vid en adress som tillhör en langare. Och ett flertal källor talar om Magnus Hedmans långvariga problem.

Enligt de TV4-källor som Nyheter24 varit i kontakt med är Hedmans drogmissbruk känt inom TV4 och har varit det i över ett år.

– Det har jag ingen som helst kommentar till, säger programdirektören för TV4-sporten, Göran Ellung.

Det här är uppgifter som vi kommer att publicera, vill du kommentera det?

– Det är inget som jag känner till och jag har inga kommentarer till det.

Under förra hösten skulle Magnus Hedman inleda en programserie på tio avsnitt där stora fotbollsprofiler skulle intervjuas. Resultatet blev ett program med José Mourinho, men inget mer.

– Du kan kolla med Magnus så kan han förklara vilka svårigheter det har funnits med att få tag på de här världsstjärnorna och få till stånd de här intervjuerna. Det har varit svårare än vad både han och vi trodde, säger Osmanbegovic.

– Det har ganska många orsaker. Det kan handla om tillgång till bra intervjuobjekt och programtid är ju något man får slåss för, menar Olofsson.

Är ni missnöjda med det?

– Nej, det är vi definitivt inte, säger Osmanbegovic.

Nyheter24 har förgäves sökt Magnus Hedman för en kommentar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela