Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rosenberg i sista Uefacupfinalen

- 20/05/2009, 13:01 -

Svensken vill avsluta ojämn säsong med tung titel.

Till nästa säsong ersätts klassiska Uefacupen av UEFA Europa League. Onsdagens Uefacupfinal i Istanbul mellan ukrainska Sjachtar Donetsk och tyska Werder Bremen blir således den sista i turneringens historia. Och det blir svenskt från start. Markus Rosenberg väntas ersätta den avstängde Hugo Almeida i Werder Bremens anfall.

Rosenberg blir därmed förste svenske spelare på sex år att spela i en Uefacupfinal. I finalen 2003 var Henrik Larsson och Johan Mjällby med när Celtic föll mot Porto.

–Det blir min hittills största match som klubblagsspelare. Bara en Champions League-final kan slå det här, säger Rosenberg på Uefas hemsida.

Rosenberg har, precis som Werder Bremen, haft en ojämn säsong. Bremen har lyckats bra i cuperna, men är bara tia i Bundesliga. Rosenberg gjorde en hel del mål i början av säsongen, men under våren har det bara blivit två stycken.

–Jag har sparat målen till Uefacupfinalen, säger han.

Senaste svensk att vinna Uefacupen var Johan Elmander. Han hoppade in i den 76:e minuten när Feyenoord slog Borussia Dortmund i 2002 års final.

I kväll kan det alltså vara dags för ännu en svensk att lyfta bucklan. Men det kommer att bli tufft för Rosenbergs Bremen. Laget saknar, förutom Hugo Almeida, även storstjärnan Diego (avstängd) och försvarsjätten Per Mertesacker (skadad). Motståndaren Sjachtar Donetsk har mittfältaren Tomáš Hübschman avstängd.

Uefacupfinal: Sjachtar Donetsk - Werder Bremen, TV8/Viasat Fotboll, klockan 20.45.

Skrivet av: