Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klassisk turnering går i graven

Sport | 20/05/2009 13:00

De bästa bilderna från Uefacupens historia.

På onsdagskvällen spelas den sista finalen i Uefacupens historia. Ukrainska Sjachtar Donetsk möter tyska Werder Bremen i Istanbul. Den klassiska turneringen kommer nästa år att ersättas av UEFA Europa League.

Uefacupen spelades första gången säsongen 1971/72 med engelska Tottenham som vinnare. Tre lag, Juventus, Inter och Liverpool, har vunnit turneringen vid tre tillfällen.

IFK Göteborg har vunnit två gånger (1982 och 1987). När Blåvitt vann 1982 hette fyra av spelarna i laget Glenn i förnamn. Något som, under samma säsong, gav upphov till den populära läktarramsan Alla heter Glenn i Göteborg. De fyra spelarna var Glenn Hysén, Glenn Strömberg, Glenn Schiller och Glenn Holm.

Göteborg är också en av fyra klubbar som har vunnit Uefacupen samma år som man också tagit hem både ligan och cupen i hemlandet. Blåvitt gjorde detta just 1982. De andra klubbarna som lyckats med bedriften är Galatasaray (2000), Porto (2003) och CSKA Moskva (2005).

Se det bästa från Uefacupens historia i bildspelet ovan.

Skrivet av: