"De vill ha mitt huvud på ett fat"

- 15/10/2008, 20:33 -

Sven-Göran Eriksson är medveten om kritiken "hemma" i Mexiko.

Nattens VM-kvalmatch mot Kanada kan vara "Svennis" sista som förbundskapten för Mexiko. Den mexikanska pressen har inlett sin anstormning mot svensken och bara en seger kan rädda hans rykte som en guldmakare.

Sedan han tog över som förbundskapten i Mexiko har mycket förändrats. I landet där fotbollen är lika med liv och död kritiserades han för att vara en utlänning som varken förstår språket eller kulturen. "Svennis" gav snabbt svar på tal när han några veckor senare höll delar av sina presskonferenser på spanska. Sen följde en period som kan jämföras med en smekmånad där spelarna och pressen hyllade svensken som de sa gav nytt mod och hopp till den mexikanska fotbollen. Efter förlusten mot Jamaica har han nu hamnat i en liknande situation som den i England. Pressen har börjat kraftigt ifrågasätta 60-åringen, men det är knappast första gången menar "Svennis".

– Jag förväntar mig inte att folk ska säga att jag har gjort ett underbart jobb.

Mexiko gick på en mina borta mot Jamaica i lördags. Medveten om kritiken som väntade på "Svennis" och hans grabbar hemma i Mexiko valde landslaget att åka direkt till Kanada och Edmonton för VM-kvalmatchen i kväll. "Svennis" är klart nöjd med det beslutet.

– Många vill ha mitt huvud på ett fat, säger han.

Svensken har under åren som förbundskapten för England endast en gång tidigare upplevt en liknande situation.

–Jag kommer lätt ihåg en match, det var den mot Nordirland. Om du förlorar mot Nordirland vill folk döda dig, skämtade svensken under en presskonferens i Edmonton.

Den erfarenheten vill ha nu dela med sig så att förlusten mot Jamaica inte sätter sig i huvudet på spelarna.

– Man måste ta smällen och gå vidare till nästa match. Vi gav all initiativ till Jamaicanerna och hade helt enkelt en dålig match. Det var vårt egna spel och vi skyller inte på någon annan. Men jag har pratat med mina spelare och vi ska inte göra så igen. Vi har inte råd med det. Vi måste ändra vår attityd, säger "Svennis".

För de som sitter uppe vid tretiden i natt lovar "Svennis" en sak.

–I kväll har vi chansen att visa upp det riktiga Mexiko, inte det ni såg i lördags, säger han till Toronto Sun.

Skrivet av: