"Vi är inte underlägsna någon"

Sven-Göran Eriksson ser optimistiskt på Mexikos framtid.


Supertränaren har efter en tuff start, med mindre övertygande spel, övertygat mexikanerna om sin storhet och "El Tri's" framtidschanser.

– Mexiko skulle kunna göra livet svårt för vilket lag som helst. Vi ska inte se oss själva som underlägsna någon och jag är väldigt optimistisk, säger "Svennis" till FIFA.

Som förbundskapten för Mexiko har han ännu inte förlorat en tävlingsmatch. 60-åringen har dessutom på kort tid lyckats lära sig språket.

Nyligen insisterade "Svennis" på att intervjun med FIFA skulle hållas på spanska. Något som inte undgått de svårflörtade mexikanerna.

– När jag flyttar till ett nytt land måste jag lära mig språket. Livet är mer än bara fotboll, därför är det viktigt att kunna kommunicera, säger Eriksson till FIFA.

Sedan han lämnade IFK Göteborg och Sverige i början av 80-talet har "Svennis" hunnit jobba i Portugal, Italien och England. Men aldrig tidigare har han arbetat i en stad så stor som Mexiko City. Något han märkte direkt.

– Trafiken är ren galenskap, jag har aldrig sett något liknande, säger han.

Svensken har på bara några månader blivit en superkändis i Mexiko och ses ofta på fotbollsmatcher. Men han har fått en hel del häftig kritik för att ha gett för stort ansvar till de två ynglingarna Gioavani dos Santos och Carlos Vela.

– Att kalla in en ung spelare till truppen ska aldrig vara negativt. De ska vara stommen i laget en dag i framtiden. Hur ska de få internationell erfarenhet om de aldrig får spela?

Om endast Lars Lagerbäck kunde lyssna lite oftare på sina kollegor.

Bildspel med Mexiko anno 2008

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.