Fredag 22 Okt
Stockholm

"Vi är inte underlägsna någon"

Sven-Göran Eriksson ser optimistiskt på Mexikos framtid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Supertränaren har efter en tuff start, med mindre övertygande spel, övertygat mexikanerna om sin storhet och "El Tri's" framtidschanser.

– Mexiko skulle kunna göra livet svårt för vilket lag som helst. Vi ska inte se oss själva som underlägsna någon och jag är väldigt optimistisk, säger "Svennis" till FIFA.

Som förbundskapten för Mexiko har han ännu inte förlorat en tävlingsmatch. 60-åringen har dessutom på kort tid lyckats lära sig språket.

Nyligen insisterade "Svennis" på att intervjun med FIFA skulle hållas på spanska. Något som inte undgått de svårflörtade mexikanerna.

– När jag flyttar till ett nytt land måste jag lära mig språket. Livet är mer än bara fotboll, därför är det viktigt att kunna kommunicera, säger Eriksson till FIFA.

Sedan han lämnade IFK Göteborg och Sverige i början av 80-talet har "Svennis" hunnit jobba i Portugal, Italien och England. Men aldrig tidigare har han arbetat i en stad så stor som Mexiko City. Något han märkte direkt.

– Trafiken är ren galenskap, jag har aldrig sett något liknande, säger han.

Svensken har på bara några månader blivit en superkändis i Mexiko och ses ofta på fotbollsmatcher. Men han har fått en hel del häftig kritik för att ha gett för stort ansvar till de två ynglingarna Gioavani dos Santos och Carlos Vela.

– Att kalla in en ung spelare till truppen ska aldrig vara negativt. De ska vara stommen i laget en dag i framtiden. Hur ska de få internationell erfarenhet om de aldrig får spela?

Om endast Lars Lagerbäck kunde lyssna lite oftare på sina kollegor.

Bildspel med Mexiko anno 2008

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela