Fotbollsmat - Fett bra

- 17/10/2008, 16:49 -

Nu ska de brittiska fotbollssupportrarna få kaninmat till matchen.

Fotbollskulturen ur ett hälsoperspektiv. En arena där två ytterligheter möts. På plan springer 22 vältränade spelare och svettas i 90 minuter. De tränar flera gånger om dagen, och har gjort så i halva sitt liv. Maten är inte sällan uträknad per kalorier. Beundransvärt. Asketiskt.

På läktaren, eller hemma i lyan för den delen, står folk och skriker. De glufsar i sig burgare och tar en bira. Röker en cigg och/eller tar en snus. Sunkigt. Njutfullt.

Men om vi vänder på detta. Hur går det när fotbollsspelare plötsligt börjar käka pizza och dricka öl? Inte som Zlatan då, som brukar ta en pizza när han träffar sina bröder. Utan under en längre tid. Är det då vi får Ronaldinho á la säsong 07/08?

Man förstår att det sker. Men vad händer ifall supportrarna måste äta hälsomat?

I England, där de hängivna supportrarna numer sitter på en krog nära hemmaplan, kommer vi snart att få bevittna ett sådant drama. Nu ska nämligen hälsomatsmärket GO3 lanserna sina maträtter i området runt Wembley under matchtid. David Beckham har gått med på att låna ut sin nuna för marknadsföringen. Han tror på idén.

– Som fotbollsspelare vet jag hur viktig mat är för att prestera. Så jag tror att GO3 kan bli ett bra sätt för familjer att ta ett litet steg mot hälsa, för ett bra pris, enligt Daily Mail.

Vi får se hur det tas emot av supportrarna.

Skrivet av: