Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oremo blir borta sex veckor

Sport | 03/06/2009 10:01

En stressfraktur sätter stopp för Djurgårdens forward: "Det gjorde riktigt ont."

Lagom till det dryga en månad långa uppehållet i Allsvenskan kommer beskedet att Djurgårdens Johan Oremo drabbats av en stressfraktur och tvingas till operationsbädden. Smärtan har suttit i högerfoten ett tag, men det var först i den senaste seriematchen som det blev riktigt illa.

– Jag har haft ont tidigare, men ett par veckor innan matchen mot Häcken började jag känna av det igen och i matchen mot ÖIS gjorde det riktigt ont, säger Oremo till Djurgårdens hemsida.

Om en operation hade undvikits skulle 22-åringen tvingas gå i gips och missa resten av säsongen. Men nu valde anfallaren ett kirurgiskt ingrepp och 4-6 veckors rehabilitering.

– Det är en stressfraktur i yttersta mellanfotsbenet. Det är en relativt vanlig skada bland fotbollsspelare och positivt är att det inte brukar vara några problem med läkningen, säger Pelle Olerud, Dif:s läkare.

Operationen kommer att genomföras redan den här veckan och Oremo väntas vara tillbaka i träning i samma veva som Allsvenskan drar igång igen i början av juli.

Skrivet av: