Onsdag 6 Jul
Stockholm

Oremo blir borta sex veckor

En stressfraktur sätter stopp för Djurgårdens forward: "Det gjorde riktigt ont."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lagom till det dryga en månad långa uppehållet i Allsvenskan kommer beskedet att Djurgårdens Johan Oremo drabbats av en stressfraktur och tvingas till operationsbädden. Smärtan har suttit i högerfoten ett tag, men det var först i den senaste seriematchen som det blev riktigt illa.

– Jag har haft ont tidigare, men ett par veckor innan matchen mot Häcken började jag känna av det igen och i matchen mot ÖIS gjorde det riktigt ont, säger Oremo till Djurgårdens hemsida.

Om en operation hade undvikits skulle 22-åringen tvingas gå i gips och missa resten av säsongen. Men nu valde anfallaren ett kirurgiskt ingrepp och 4-6 veckors rehabilitering.

– Det är en stressfraktur i yttersta mellanfotsbenet. Det är en relativt vanlig skada bland fotbollsspelare och positivt är att det inte brukar vara några problem med läkningen, säger Pelle Olerud, Dif:s läkare.

Operationen kommer att genomföras redan den här veckan och Oremo väntas vara tillbaka i träning i samma veva som Allsvenskan drar igång igen i början av juli.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.