Sanna Kallur kan missa VM

Läkningen av stressfrakturen har inte gått som planerat. Utomhus-VM är i fara.


I höstas gjorde systrarna Kallur var sin operation för en stressfraktur på smalbenet. En platta sattes in för att underlätta läkningen av sprickorna i deras ben, men plattan har ironiskt nog inneburit mer problem för både Sanna och Jenny som inte har kunnat träna som planerat på grund av plattan som smärtat. Därför ska de nu tas ut. Men när den nya operationen sker är inte klart. Risken för nya frakturer är stor om det sker för tidigt.

– Frakturerna ser jättebra ut men det är viktigt att inte bli förblindad av VM i augusti. Tar man bort plattorna och de börjar belasta för tidigt kan det bli en för stor stress på området där frakturen var tidigare. Det är det som är faran, säger landslagsläkaren Thomas Eriksson till eurosport.se.

Strävan efter att systrarnas stressfrakturer är helt läkta innan plattorna tas ut kan innebära att operationerna görs så pass sent att utomhussäsongen, med VM i augusti som höjdpunkt, är i fara.

– Är det så att vi måste ta det lugnt och de kommer igång först i slutet av maj med hård träning blir det väldigt svårt att komma i form till VM. Jag vill gärna vara optimistisk men i det här läget är det viktigare att vara realistisk.

Sveriges stafettdamer, med Susanna Kallur inblandad, klantar till det

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.