Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I dag kan Kalmar koppla greppet

- 18/10/2008, 12:22 -

Största hotet mot smålänningarna: Jonas Wallerstedt.

Serieledarna Kalmar FF är nära ett historiskt SM-guld. Men än finns det många minor de kan gå på. En potentiell sådan är mittengänget IFK Göteborg som besegrade smålänningarna med 5-0 i fjol och även vann mötet i cupfinalen.

– Varje match har sin historia. Vad som har hänt är ointressant. Nu handlar det om 90 nya minuter och vi vet förutsättningarna och kommer väl förberedda, säger Kalmars skyttekung Patrik Ingelsten till fotbollsförbundets hemsida.

Kalmar FF kommer till spel utan Lasse Johansson, Tobias Carlsson och lagkaptenen Henrik Rydström. Något annat som talar mot dem är att IFK Göteborg mönstrar anfallaren Jonas Wallerstedt. Han har gjort mål på Kalmar i de tre senaste allsvenska mötena.

– Jag har ju fått frågan, varför just Kalmar, väldigt många gånger, men det går inte att svara på. Det har flytit på bra mot Kalmar, jag har haft det lätt mot dem. Det känns som att jag har ett mentalt övertag nu, säger Jonas Wallerstedt till Barometern.

Matchen börjar 16.00 och visas på TV4.

Skrivet av: