Guldfrossa i Kalmar

Allsvenskan ligger vidöppen efter Kalmar-förlusten mot IFK Göteborg.


Kalmar har drabbats av tidig guldfrossa. Och IFK Göteborg har inte gett upp kampen om SM-titeln ännu. Det står klart efter 1-0 till gästerna på Fredriksskans.

Det har gått 21 år sedan Kalmar vann hemma mot Göteborg, och smålänningarna får vänta ytterligare ett tag. Men på lördagen var känslan att Kalmar kunde ha lämnat planen med en säker trepoängare.

– Alla ser ju att Kalmar är det bättre laget, de spelar en fantastisk fotboll och vi kommer ingenstans, erkände Blåvitts tränare Jonas Olsson.

Kalmar hade totalt 20 avslut mot Kim Christensen i gästernas mål. Men bollen ville inte in. Antingen missade Kalmar-spelarna eller så stod den danske målvakten ivägen. Värsta målsumpare var David Elm som bland annat missade öppet mål från tio meter i slutet av första halvlek.

– Den ska ju in, men jag får inte den skruven jag ville ha. Det är givetvis inte bra att missa ett sådant läge, suckade den äldste av bröderna Elm.

– Det känns för jävligt, IFK ska vara glada för den här segern, säger David Elm efter matchen.

Men trots den oturliga förlusten och en missad möjlighet att rycka i toppen var det ändå ganska muntra miner i Kalmar.

I normala fall vinner vi en sådan här match och kan vi fortsätta så här i de fyra avslutande matcherna så kommer poängen. Ni ska nog inte räkna bort Kalmar ännu, sade lagets tränare Nanne Bergstrand - som säkert längtade efter fotskadade skyttekungen Patrik Ingelsten.

För Göteborg börjar hösten allt mer likna fjolårets. Trots bitvis knackigt spel trillar trepoängarna in. Och nu har de blåvita spelat sju raka matcher utan att släppa in ett enda mål.

Lördagens segermål gjorde Ragnar Sigurdsson i den 16:e minuten, när han forcerade in bollen från nära håll.

– Vi har lite samma känsla som förra året, att vi är oslagbara. Och någonstans i bakhuvudet har vi tankarna att vi faktiskt kan vinna SM-guld, sade Jonas Olsson.

Förklaringen är framför allt att laget nu äntligen har lämnat nederlaget i Champions league-kvalet bakom sig.

– Vi hade en rejäl svacka efter Baselmatchen. Vi trodde verkligen att vi skulle ta oss till gruppspelet och fick oss en riktig knäck. Det tog stryk på både energi och huvud, erkände Olsson.

Men trots att Göteborg närmar sig Kalmar (sju poäng efter) tror ändå inte serieledarna på de regerande mästarna.

– Göteborg är för långt efter, sade David Elm.

I stället är det fortfarande Elfsborg som ses som främsta utmanare.

– Det är glada nyheter för Elfsborg, säger TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark.

Närmast på tur väntar en tuff bortamatch mot Djurgården. Då får Kalmar tillbaka den rutinerade duon Henrik Rydström och Lasse Johansson. Vilket kan behövas om inte det efterlängtade guldet ska stanna vid en dröm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.