Fredag 7 Okt
Stockholm

Anna Paulson räddade Umeå IK

Guldstriden i damallsvenskan lever vidare. Det kan Umeå IK tacka Anna Paulson för. I den 88:e minuten dundrade landslagsbacken in ett vänsterskott som betydde 3-2 och seger i toppmötet på hemmaplan mot Malmö. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Guldstriden i damallsvenskan lever vidare.

Det kan Umeå IK tacka Anna Paulson för.

I den 88:e minuten dundrade landslagsbacken in ett vänsterskott som betydde 3-2 och seger i toppmötet på hemmaplan mot Malmö.

Nu siktar vi på att ta Linköping, säger Paulson.

Med fyra omgångar kvar har serieledaren Linköping nu en poäng till godo till Umeå som är tvåa.

Det blir tufft men vi spelar för att vinna varje match på slutet. Det är så vi måste tänka, säger Umeås matchhjälte som inte precis är känd som en målskytt.

Jag har gjort två mål förut - ett mot Linköping och så ett på Carola Söberg, vår målvakt. Självmål, alltså.

Umeå var illa ute flera gånger mot Malmö.

Trots storspel av Umeås Marta var det Skånelaget som två gånger kunde ta ledningen.

När Malmös måldrottning Manon Melis i den 59:e minuten gav sitt lag ledningen med 2-1 såg Malmö ut som ett vinnarlag, men Umeås inhoppare Ramona Bachmann kunde kvittera en kvart före slutet.

Sedan gav Umeås slutforcering och Anna Paulsons vänster resultat.

Från straffområdeslinjen tryckte hon till. Muren av Malmöspelare räckte inte, bollen letade sig ändå in bakom Caroline Jönsson i Malmömålet.

Striden om guldet ser ut att kunna bli hur hård som helst och varar troligen ända till den sista omgången den 18 oktober.

Linköping leder fortfarande men har tre bortamatcher kvar. Umeå spelar tre av sina fyra avslutande matcher hemma på Gammliavallen. Det kan bli avgörande, enligt Anna Paulson:

Vi spelar bäst på konstgräs och har en favör där. Sedan får vi hoppas att Linköping tappar poäng, kanske redan i nästa match mot AIK borta.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.