Elfsborg i målkavalkad mot Malmö

Med 4-0 lyckades Elfsborg göra slut på Malmö FF i en match mellan två lag som hittills har haft två ytterst olika säsonger. Redan efter tio minuter nätade Stefan Ishizaki mot Malmö FF, men han fick sedan bäras ut på bår efter 31 minuter på grund av en knäskada. Trots debaclet för Ishizaki rycker nu Elfsborg i tabellen efter vinsten.

Förutsättningarna har varit olika. Elfsborg har varit med i toppen sedan första början, medan Malmö har varit relativt ojämna under hela säsongen. Senast mot Halmstad blev Malmö till och med utbuat på hemmaplan i förra gången då laget förlorade med 3-0. Dock satt 15-årige Alex Nilsson på bänken inför mötet med Elfsborg, som hade Anders Svensson tillbaka efter sin skada.

Elfsborg tog ledningen med Ishizakis vackra skott i elfte minuten. Ingripandet från Malmö-målvakten Melicharek var dock något tveksamt. Boråsarna utökade därefter ledningen med 2-0 genom Mobaek på straff efter att Halsti rätt klumpigt fällt Anders Svensson, skriver Fotbollskanalen.se.

Emir Bajrami gjorde en rusch och gjorde 3-0 i 67:e minuten, där Toivonen slarvade i spelet innan. Elfsborg avslutade målkavalkaden med det snyggaste målet i matchen. Efter ett fenomenalt inlägg av Lasse Nilsson kunde James Keane göra 4-0. Det var då luften totalt gick ur Malmö som aldrig riktigt kom in i matchen.