Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan får villapriser att stiga

Sport | 19/10/2008 08:56

Få lyckas sälja lika dyrt som familjen som sålde sitt hus till Zlatan.

Zlatan Ibrahimovics köp av en villa i Malmö för 30 miljoner kronor för ett år sedan har fått lyxmäklarna i Malmö att vädra morgonluft. Innan Zlatan köpte huset på Limhamnsvägen i oktober 2007 låg de högsta villapriserna i Malmö runt 16 miljoner kronor. De har nu stigit – mäklarna kallar det "Zlataneffekten". Flera lyxvillor i stadsdelen Fridhem där Zlatans hus ligger har lagts ut till försäljning för priser runt 20-30 miljoner.

– Visst märks en Zlataneffekt. Man tar hans prislapp som en intäkt för att det är där prisnivåerna ligger. Men om de verkligen gör det återstår att se. I min värld finns bara en Zlatan, säger mäklaren Stefan Cronholm till Sydsvenska Dagbladet.

Frågan är hur många som är beredda att betala sådana summor i dessa finanskristider.

– Det verkar vara väldigt mycket pengar. Jag har själv gjort en affär med en känd fotbollsspelare och det finns inte många sådana", säger Håkan Sköld – även han mäklare – till Dagens Industri.

Skrivet av: