Holländsk utförsäljning i Real

Storlaget måste finansiera sina miljardköp. Sex holländare transferlistas.


För nästan två miljarder kronor köpte Real Madrid Kaká och Cristiano Ronaldo. Nu vill de låna pengar för att finansiera sina köp. Men de har också insett att spelarförsäljning ger pengar till kassan.

Därför sätter storlaget nu upp hela elva(!) spelare på transferlistan, varav sex är holländare. Detta rapporterar AS enligt eurosport.se. Och det är inte vilka spelare som helst, eller vad sägs om följande namn:

- Klaas Jan Huntelaar. Holländsk målkung från Eredivisie som gjorde otroliga 79 mål på 97 matcher för Ajax innan han såldes till Real.

- Ruud van Nistelrooy. Ytterligare en målspruta som gjorde några riktiga kanonsäsonger i Manchester United.

- Arjen Robben, holländsk virvelvind som springer ifrån de flesta av sina motståndare – med boll. Glödhet vänsterfot.

- Wesley Sneijder. Snarlik kopia av Robben, men huserar lite mer inåt i banan. Gjorde ett otroligt starkt EM 2008.

- Royston Drenthe. 22-åringen blev vald som en av de tre bästa spelarna i U21-VM 2007. Har dock inte lyckats i Real utan mest blivit utbuad av de egna fansen.

- Rafael Van der Vaart. Var som ung en enorm talang. Men 26-åringen har inte lyckats blomma ut helt och hållet. Var bitter anfallskonkurrent med Zlatan i Ajax.

Övriga fem spelare som transferlistats är Mahamadou Diarra, Gabriel Heinze, Michel Salgado, Javier Saviola och Jordi Codina. Inga skitlirare direkt.

Så, alla europeiska klubbar: Välkomna på spelarauktion i Madrid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!