Stockholm

Målvaktstabbe förstörde för Malmö

Gais och Malmö spelade 2-2 i allsvenskan.


Läs mer

Malmö var på väg mot tre poäng borta mot Gais.

Då bjöd målvakten Dusan Melicharek hemmalaget på kvitteringen.

– Man blir väldigt besviken, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

Det såg länge ut som att Roland Nilsson skulle få med sig tre poäng i mötet med sin gamla klubb. Hans Malmö rivstartade nämligen på Ullevi. Ledningsmålet kom redan i den andra minuten. Ola Toivonen fick på en riktig rökare med sin vänsterfot som via stolpen letade sig in bakom Axel Wibrån. Och i matchminut 30 var det dags för Toivonens anfallskollega Edward Ofere att hamna i målprotokollet. Ganska oattackerad fick han vandra in framför Gais straffområde och avlossa ett tungt högerskott som borrade sig in vid den närmaste stolpen.

– Vi började matchen precis så som vi ville. Det är alltid skönt att få ett mål för man slappnar av lite mer, säger Nilsson.

Gais däremot såg riktigt håglöst ut. Spelarna förlorade närkamper, tappade boll i fel lägen och orkade inte skapa något nämnvärt offensivt. Gais tränare Magnus Pehrsson gjorde därför några ändringar i halvtid. Bland annat gick han över till en 4-4-2-uppställning med två superoffensiva yttermittfältare.

– Vi pratade också om att löpa mycket runt Anders Andersson som kommit tillbaka efter ett långt uppehåll och jag tycker vi gör det ganska bra. Det känns som vi är hetare, säger Pehrsson.

Och visst var det så. Framför allt kom brassen Wanderson do Carmo i gång ordentligt. Hans reducering till 1-2 höll riktig hög klass. I ett och samma moment sög han ner bollen med högerfoten, vände och avslutade med vänstern.

Det var 22-åringens sjunde fullträff för säsongen. Mål nummer åtta kom i den 90:e minuten och var betydligt enklare. Kvitteringen var nämligen en skänk från Malmös målvakt Dusan Melicharek. Istället för att gå ut ett steg och rensa undan en långboll stod den tjeckiske målvakten kvar och väntade på straffområdeslinjen. Något Wanderson do Carmo uppfattade.

– Först trodde jag bollen var förlorad, men jag hann före honom och kunde rulla in den, säger brassen som i glädjen slet av sig tröjan och tilldelades en varning.

Betydligt tyngre var det såklart för Melicharek. Han häcklades av Gais supportrar när han lämnade planen och svarade själv med obscena gester, något han kan bestraffas för. Dessutom sågades han efteråt av sin tränare Roland Nilsson.

– Man blir väldigt besviken. Dusan har ju hela planen i sitt synfält och det ska inte vara några problem att slå bort bollen, säger han.

Förutom besvikelsen över den uteblivna trepoängaren tvingas också Roland Nilsson konstatera att han får klara sig utan Daniel Andersson och Ola Toivonen i kommande omgång. Båda drog på sig varningar och är därmed avstängda.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.