Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre lag i kamp om två platser

- 19/10/2008, 19:24 -

Superettan har blivit ett riktigt getingbo bakom segraren Örgryte.

Bakom Örgryte slåss tre lag om den andra allsvenska biljetten och om kvalplatsen till allsvenskan när superettan i fotboll avgörs på lördag.

Häcken, Assyriska och Brommapojkarna har alla hemmamatch i sista omgången.

Häcken kunde ha säkrat åtminstone en kvalplats på söndagen, och såg ut att gå mot seger borta mot Falkenberg, men fick nöja sig med oavgjort. Daniel Larsson och Jonas Henriksson förde Häcken till halvtidsledning med 2-0, men sena mål i andra halvlek av Falkenberg förstörde festen för Häcken. Kvitteringen till 2-2 gjordes av Kristoffer Fagercrantz i 89:e minuten.

Häcken har ändå bäst utgångsläge av de inblandade lagen i toppstriden inför sista omgången. Med 52 poäng är Häcken tvåa på samma poäng som Assyriska, men med 11 måls bättre målskillnad.

Assyriska bortabesegrade Landskrona med övertygande 3-0 efter mål av Dennis Östlund, Xhevdet Llumnica och Stefan Batan.

Fyran Brommapojkarna har inte gett upp kampen om allsvenskt spel nästa år. Om både Häcken och Assyriska tappar poäng i sista omgången räcker vinst för att bli tvåa och knipa den andra direktplatsen. BP bortaslog Åtvidaberg med 2-0, båda målen kom i första halvlek genom Joakim Hagernäs och Joakim Runnemo. Åtvidaberg hade fortfarande en teoretisk chans att nå kvalplatsen.

I sista omgången tar Häcken emot Landskrona, som inte har något att spela för.

Assyriska tar sig an Ängelholm, som har fyran Brommapojkarna inom räckhåll.

Brommapojkarna avslutar mot Degerfors, som ligger näst sist och kämpar för att undvika direktnedflyttning.

Bottenstriden är också jämn. Degerfors lämnade över jumboplatsen till Enköping efter klara 4-0 i det inbördes mötet. Jönköpings Södra och Limhamn/Bunkeflo på kvalplatserna är en respektive två poäng före Degerfors och Enköping.

Skrivet av: