Söndag 13 Jun
Stockholm

Årets sista Stockholmsderby

Huliganbråk och formsvaga lag präglar säsongens sista Stockholmsdrabbning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarby vann det senaste derbyt mellan de båda lagen. Men i kväll är det fördel Djurgården om man går efter form. Årets sista Stockholmsderby blir kamp som vanligt, men nu handlar det mer om hedern än något annat. Trots att klubbarna missat medaljchansen är det fortfarande mycket på spel.

– Ett derby kan aldrig vara avslaget, säger Hammarby-tränaren Tony Gustavsson till Fotbolldirekt.

–Intensiteten kommer att vara hög och viljan stor, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Djurgården kommer till matchen med en uppåtgående form. Efter en katastrofal period med åtta matcher utan vinst var guldet långt borta. Men klubben har repat mod och kommer till derbyt med fyra raka utan förlust.

– Det känns som att vi har en trupp som har fått tillbaka självförtroendet och som tror på sin egen förmåga och att vi har haft positiva resultat med oss, säger Lindholm.

Även om formen är uppåtgående är skadesituationen desto värre för Djurgården. Två av lagets bästa spelare, Prince Ipke Ekong och Aki Riihilathi, missar drabbningen.

– Ingen av dessa två kommer att spela. Prince drabbades i går av magsjuka och Aki är inte riktigt 100 och har själv valt att avstå och då är det så klart bara att lyssna, säger Lindholm.

För Hammarby går det desto sämre. Söderlaget har inte på mer än två månader och vill avsluta säsongen med att bli bäst i Stockholm.

– Det laget som lyckas få matchbilden dit man vill kommer att få en stor triumf, säger Tony Gustavsson, tränare i Hammarby.

Hur det än går i matchen har derbyfesten redan fläckats av det stora huliganbråket under söndagskvällen i centrala Stockholm.

Ett 70-tal personer omhändertogs i samband med bråket där ett 200-tal huliganer hade samlats för att bråka med varandra, men vände sig även mot polisen och kastade hårda föremål.

Om det var kris i Stockholmsfotbollen sen innan är det än värre nu.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela