Årets sista Stockholmsderby

Huliganbråk och formsvaga lag präglar säsongens sista Stockholmsdrabbning.


Hammarby vann det senaste derbyt mellan de båda lagen. Men i kväll är det fördel Djurgården om man går efter form. Årets sista Stockholmsderby blir kamp som vanligt, men nu handlar det mer om hedern än något annat. Trots att klubbarna missat medaljchansen är det fortfarande mycket på spel.

– Ett derby kan aldrig vara avslaget, säger Hammarby-tränaren Tony Gustavsson till Fotbolldirekt.

–Intensiteten kommer att vara hög och viljan stor, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Djurgården kommer till matchen med en uppåtgående form. Efter en katastrofal period med åtta matcher utan vinst var guldet långt borta. Men klubben har repat mod och kommer till derbyt med fyra raka utan förlust.

– Det känns som att vi har en trupp som har fått tillbaka självförtroendet och som tror på sin egen förmåga och att vi har haft positiva resultat med oss, säger Lindholm.

Även om formen är uppåtgående är skadesituationen desto värre för Djurgården. Två av lagets bästa spelare, Prince Ipke Ekong och Aki Riihilathi, missar drabbningen.

– Ingen av dessa två kommer att spela. Prince drabbades i går av magsjuka och Aki är inte riktigt 100 och har själv valt att avstå och då är det så klart bara att lyssna, säger Lindholm.

För Hammarby går det desto sämre. Söderlaget har inte på mer än två månader och vill avsluta säsongen med att bli bäst i Stockholm.

– Det laget som lyckas få matchbilden dit man vill kommer att få en stor triumf, säger Tony Gustavsson, tränare i Hammarby.

Hur det än går i matchen har derbyfesten redan fläckats av det stora huliganbråket under söndagskvällen i centrala Stockholm.

Ett 70-tal personer omhändertogs i samband med bråket där ett 200-tal huliganer hade samlats för att bråka med varandra, men vände sig även mot polisen och kastade hårda föremål.

Om det var kris i Stockholmsfotbollen sen innan är det än värre nu.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?