Djurgårdens krismöte i dag

- 21/10/2008, 14:19 -

Tränaren Siggi Jónsson ville veta om han fortfarande har spelarnas förtroende.

En misslyckad säsong trots alla stora värvningar. Ny torsk i derbyt mot Hammarby. Det är inte lätt att vara en Djurgårdare i dag. Och nu kan det bli flera avsked.

Men tränaren Siggi Jónsson vill inte svara på frågor om framtiden.

– Vi lägger allt fokus på de sista matcherna, säger han.

Djurgården hade egentligen ledighet på schemat, men dagen efter 0-3-förlusten mot Hammarby kallade Siggi Jónsson på tisdagen till ett extra möte med spelarna.

Ett möte där många vädrade sina åsikter.

– Det var högt i tak, och vi hade en bra och värdefull diskussion, säger Siggi Jónsson till TT, utan att vilja gå in på detaljer kring mötet.

Jónsson själv efterfrågade efter matchen en förtroendeförklaring från spelarna, men ville efter mötet inte svara på om han har truppens förtroende.

– Vi har tillsammans kommit fram till att vi ska köra på säsongen ut, därefter ska vi utvärdera säsongen. Vi har fyra matcher kvar där vi möter de tre topplagen. Och vi hoppas att diskussionen ska leda till att vi gör bra ifrån oss, säger Jónsson.

Men om han tränar Djurgården även nästa fotbollssäsong kan han inte svara på.

– Jag har kontrakt med Djurgården, och jag har fortfarande höga ambitioner som tränare. Men jag tänker på föreningens intressen i första hand, inte på mig själv. De här sista matcherna kommer att avgöra hur vi håller ihop som grupp.

Djurgården möter serieledande Kalmar hemma på lördag, och möter därefter tabelltvåan Elfsborg och trean Göteborg på bortaplan.

–Vi är en avgörande faktor i guldstriden och ska lägga allt fokus på avslutningen av säsongen, säger Jónsson.

Skrivet av: