Tisdag 22 Jun
Stockholm

Maradona vägrar att ge sig

Vill fortfarande bli förbundskapten – med Gabriel Batistuta som assisterande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att Argentinas förbundskpaten Alfio Basile avgick anmälde Diego Maradona sitt intresse för att ta över den vakanta tjänsten. Maradonas anfallspartner i VM 1986, Jorge Valdano, tror inte på idén.

– Diego har inte någon tränarerfarenhet förutom lite sporadiskt och det är inte lätt att vara förbundskapten, säger Valdano enligt Marca.

Favoriter till till jobbet är Carlos Bianchi, Sergio Batista och Miguel Angel Russo, alla väldigt framgångsrika tränare i argentinsk fotboll. Maradona hoppas ändå att han kan matcha dem när den mäktige ordföranden för Argentinas fotbollsförbund, Julio Grondona, ska utse den nya förbundskaptenen.

– Jag vet att mina chanser inte är jättestora, för Carlos Bianchi kommer före mig i opinionsundersökningarna. Men det är "chefen" som bestämmer. Jag kommer att kämpa till slutet. Den enda som är ansvarig för beslutet är Julio, säger Diego Maradona till radio Del Plata, enligt Marca.

– Till de som påpekar att jag inte har erfarenhet så säger jag att alla resor börjar med ett steg, och taktiken är relativ, eftersom det viktiga ör att ha bra spelare. och landslaget har ett bra material.

Det råder ingen tvekan om att Maradona är lockad av tanken.

– Varje gång jag hör mitt namn nämnas som möjlig förbundskapten får jag gåshud, säger Diego Maradona, enligt Marca.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela