Maradona vägrar att ge sig

Vill fortfarande bli förbundskapten – med Gabriel Batistuta som assisterande.


Efter att Argentinas förbundskpaten Alfio Basile avgick anmälde Diego Maradona sitt intresse för att ta över den vakanta tjänsten. Maradonas anfallspartner i VM 1986, Jorge Valdano, tror inte på idén.

– Diego har inte någon tränarerfarenhet förutom lite sporadiskt och det är inte lätt att vara förbundskapten, säger Valdano enligt Marca.

Favoriter till till jobbet är Carlos Bianchi, Sergio Batista och Miguel Angel Russo, alla väldigt framgångsrika tränare i argentinsk fotboll. Maradona hoppas ändå att han kan matcha dem när den mäktige ordföranden för Argentinas fotbollsförbund, Julio Grondona, ska utse den nya förbundskaptenen.

– Jag vet att mina chanser inte är jättestora, för Carlos Bianchi kommer före mig i opinionsundersökningarna. Men det är "chefen" som bestämmer. Jag kommer att kämpa till slutet. Den enda som är ansvarig för beslutet är Julio, säger Diego Maradona till radio Del Plata, enligt Marca.

– Till de som påpekar att jag inte har erfarenhet så säger jag att alla resor börjar med ett steg, och taktiken är relativ, eftersom det viktiga ör att ha bra spelare. och landslaget har ett bra material.

Det råder ingen tvekan om att Maradona är lockad av tanken.

– Varje gång jag hör mitt namn nämnas som möjlig förbundskapten får jag gåshud, säger Diego Maradona, enligt Marca.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

3 timmar sedan
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.