Sista chansen för "Peking"

Kvällens match mot Ljungskile blir avgörande för Norrköpings allsvenska drömmar.


Efter 26 omgångar har jumbon Norrköping bara lyckats skrapa ihop 16 poäng. Ett uselt facit. Nu är det sju poäng upp till kvalplatsen som besitts av Ljungskile. Samma Ljungskile som i kväll kommer att kämpa på liv och död när de besöker Parken. Men läget är än värre i Norrköping, och matchen betyder vinna eller försvinna.

–Vi vet förutsättningarna och det enda som gäller för oss är att ta tre poäng, säger Norrköpings tränare Sören Cratz.

Norrköpings jumboplats beror till stor del på lagets nonchalans i inledningen av matcher. Med fyra omgångar kvar har "Peking" släppt in flest mål i allsvenskan och en förlust i kväll skulle betyda åtta poäng upp till Gefle som då även har spelat en mindre match. Det är med andra ord bara seger som räknas.

– Det här är ju något av en cupmatch, men vi har börjat bli vana att spela under hård press, säger Cratz.

Även Ljungskile har spelat med kniven på strupen under hela säsongen. De har kritiserats, mobbats och varit allmänt kända som allsvenskans svarta får. Men tränaren David Wilson slår ifrån sig. Han menar att man kan måste anpassa spelet efter spelarna man har i laget. Och det är just det han har gjort under hela säsongen. Nu är ett nytt allsvenskt kontrakt nära, med allt vad det innebär.

–I alla andra allsvenska klubbar satsas det resurser för att hålla kvar laget i högsta serien, i Ljungkile satsas det pengar efter att vi visat att vi kan stanna i allsvenskan, säger han.

Och nu är de på väg att göra just det. En vinst i kväll skulle ta den lilla klubben från strax utanför Göteborg förbi Gefle och på säker mark i allsvenskan.

– För vår det gäller det att göra det vi är bra på och jag tycker vi har visat att vi är medvetna om att matcherna håller på 92-93 minuter och spelar ända till slutsignalen, säger Wilson till Fotbolldirekt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!