Nattsvart för Norrköping

- 06/10/2008, 21:47 -

Klubben tappade i nedflyttningsstriden efter 0-1 hemma mot Gais.

Efter 0-1 hemma mot Gais är Norrköping på väg ur allsvenskan. Klubben klarade inte av att bibehålla sin fina form och med fem omgångar kvar är det hela fem poäng upp till kvalplatsen.

Efter 13.07 av den första halvleken hände egentligen det enda som var något utöver det vanliga för kvällen på Idrottsparken i Norrköping. Ett elektriskt fel lade planen nästan helt i mörker och matchen fick avbrytas.

- Om man delar upp matchen i före och efter så är vi väldigt nöjda med starten. Vi kom in med en bra attityd, men efter avbrottet blev det väldigt mycket kamp. I andra halvlek hade vi lite bättre kontroll, även om Norrköping flyttade fram så borde vi ha gjort 2–0 då vi hade ett antal frilägen och halvfrilägen, sa Gais tränare Magnus Pehrsson.

Norrköpings tränare Mats Jingblad insåg också nyttan av spelavbrottet. Tidigt underläge och man hade chans att omgruppera, men av det blev intet.

- Jag är oerhört besviken över att vi inte kunde prestera bättre än vi gjorde. Vi visste om matchens betydelse, men samtidigt var det här tredje matchen på sju dagar och ger man ett lag som Gais en morot så äter de sig in i matchen, menade Jingblad.

Det grönsvarta laget från Göteborg tvingades till en sen ändring. Målvakten Dime Jankulovski fick kasta in handduken på uppvärmningen med en magmuskelskada och ner från läktaren och in i målet kom Axel Wibrån. Men frågan är om det ens hade behövts någon målvakt hos Gais då ett avslut på mål var allt "Peking" mäktade med.

- Statistiken ljuger inte. Men när Daniel Bamberg, som hade matchens bästa målchans förutom målet, sköt fem meter över från nära håll, då känns det symtomatiskt. Inget stämde för oss, suckade Jingblad.

IFK har betydligt mer att spela för än Gais som säkrat kontraktet, men tränare Pehrsson ville vända på resonemanget.

- Det är ganska lätt att motivera spelarna. Målet var inte att hänga kvar utan att komma topp åtta, så vi har mycket att spela för fortfarande, sa Pehrsson till TT.

För tabelljumbon Norrköping, som haft en positiv trend med tre raka förlustfria matcher, var det en återgång till gamla synder. Tamt försvarsspel, uselt passningsspel och ett tidigt insläppt baklängesmål efter bedrövligt försvars- och målvaktsspel.

- Det är lite psykologi i det här. Hade vi tagit poäng i dag hade vi fått gå till uppehållet med en positiv trend, nu blir det svårare att jobba i veckan. Nu är det poängen som räknas. Det är ju inte så att grabbarna inte försöker, utan det blir kramp. Vad det beror på är svårt att säga, avslutade Mats Jingblad. (TT)

Skrivet av: