Oavgjort i Örebro

Press från ÖSK i första halvlek - AIK tog över i andra.

Örebro inledde bäst mot AIK i den Allsvenska omstarten. Man ledde och hade bud på fler mål. AIK kvitterade, tog över matchen helt men lyckades inte avgöra. Matchen slutade 1-1.

Nordin Gerzic prickade in 1-0 på helvolley med en kvart kvar av första halvlek. Gerzic hade sedan ytterligare ett bra skott som AIK-målvakten Daniel Öhrlund tippade till hörna.

Men halvleken avslutades på sämsta sätt för Örebro. Jorge Ortiz sköt en frispark i ribban bakom John Alvbåge i hemmamålet. Bollen studsade ut på Alvbåge och stöttes sedan in av Saihou Jagne till 1-1.

Andra halvlek handlade om AIK. Tack vare högre press fick man ett rejält grepp på Örebro men utan att göra mål. Sex minuter före full tid nickade Iván Óbolo tätt utanför från nära håll efter ett inlägg från vänster.

AIK fläckades också av några händelser innan matchen.

Enligt polisen kom runt 1600 AIK-supportrar till Örebro. En grupp på 40-50 av dem kunde inte uppföra sig.

En nedsparkad man i centrala Örebro och skadegörelse inne på en krog blev resultatet enligt Örebropolisen, skriver Nerikes Allehanda.

Matchen klassades av polisen som en högriskmatch och hade mer bevakning än vanligt.

– Vi kommer att ha nära kontakt med supportrarna och se till att de kommer till och från matchen så smidigt som möjligt, menar Torbjörn Roos, chef för polisinsatsen. De flesta kommer ju för att ha roligt menar han enligt NA.

Några fans hade också lite för roligt. Åtminstone fyra supportrar fick följa med polisen till stationen för tillnyktring.