Göteborg saknade Wernbloom

Halmstad och Göteborg kom till spel utan sina främsta mittfältare.


Halmstad och Göteborg kom till spel utan sina främsta mittfältare under våren.

Då räckte det bara till 0-0 på Örjans vall.

Många undrade hur serieledande Göteborg skulle klara sig utan urkraften Pontus Wernbloom som flyttat till AZ Alkmaar och skadade supertalangen Robin Söder. Något speciellt positivt svar fick inte tränarduon Stefan Rehn/Jonas Olsson.

Ersättarna Jakob Johansson (utbytt efter 45 minuter) och Daniel Alexandersson (ut 65) imponerade inte och hade svårt att hitta rätt i sina positioner.

I stället var det Halmstad som var betydligt piggare i omstarten av allsvenskan. Anel Raskaj, som flyttats ner som defensiv mittfältare i stället för Andreas Johansson (proffs i tyska Bochum) dirigerade och framför honom for Michael Görlitz runt och hotade med luriga löpningar och kvicka skott. Göteborgs målvakt Kim Christensen tvingades göra flera svettiga parader.

Blåvitts skyttekung Tobias Hysén löpte mest offside i den första halvleken. Men i inledningen av den andra akten blixtrade han till två gånger om. Framspelad av inbytte Nicklas Carlsson kom han ren med Bahne men den finske målvakten stod för en snygg parad på Hyséns högerskott. Tre minuter senare satte Hysén skallen till men återigen avstyrde Bahne.

Resten av matchen förvandlades till en kamp på mitten utan att något av lagen orkade vaska fram någon het målchans fram till slutminuterna. Då visade ännu en gång Bahne klass när han knep Hjalmar Jonssons skott i den 88:e minuten. På övertid drog Hysén till igen men den här gången stod stolpen i vägen.

En annan spelare som Göteborg lär få klara sig utan i framtiden är mittbacken Mattias Bjärsmyr, som enligt flera uppgifter är på väg till grekiska Panathinaikos. Men U21-landslagets lagkapten tvingades bryta efter 73 minuter med en förmodad lårskada.

Trots poängtappet behåller Göteborg serieledningen, en pinne före jagande Elfsborg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!