Olsson saknade inte Wernbloom

"Skapar tillräckligt för att vinna", säger IFK:s Jonas Olsson.


Den allsvenska omstarten blev inte riktigt som IFK Göteborg hade hoppats. Trots att många chanser skapades i den andra halvleken borta mot Halmstad BK ville bollen inte in i mål.

Gästernas tränare, Jonas Olsson, var trots poängtappet nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker att vi gör en lite halvknagglig första halvlek men vi gör en mycket bättre andra halvlek där vi spelar riktigt bra. Vi skapar många målchanser och är nära att vinna. Vi är jättenöjda med den prestationen som vi gör i andra halvlek, säger Olsson till Nyheter24.

Varför blev det inte mål?

– Det är väl snarare oflyt. Jag tycker att vi har så pass många chanser för att ha gjort ett eller två mål. Deras målvakt gör en fantastiskt bra match.

Med Pontus Wernbloom såld till Holland och Robin Söder långtidsskadad var det många som inför matchen undrade hur IFK skulle klara sig. Det blev oavgjort. Trots det tycker inte tränaren att spelarnas frånvaro påverkade laget särskilt mycket.

– Nej, ingenting alls skulle jag vilja säga. I och med att de inte var med så är det en hypotetisk fråga. Jag tror att vi har andra spelare som kan kliva fram där och ta för sig. Nu har vi varken Pontus eller Robin tillgängliga och det är den världen vi lever i. Vi får försöka lösa det utan dem och det är jag ganska övertygad om att vi kommer göra.

Kommer ni att ändra på något till nästa match?

– Vi får se. Det är match på torsdag och sen på måndag, så vi får försöka använda de spelare vi har och göra det på bästa möjliga sätt. Vi får se i morgon på träningen hur vi gör. Med tanke på prestationen i andra halvlek kommer vi inte att ändra på något spelmässigt.

Med Mattias Bjärsmyr på väg bort från klubben är det hög tid för blåvitt att hitta en ersättare.

Letar ni efter någon ersättare till Bjärsmyr?

– Inte Bjärsmyr helt specifikt. Däremot tittar vi på spelare generellt sett om något skulle hända. Mattias vet vi inte om han försvinner över huvud taget. Just på den platsen känns det som att vi har ganska många alternativ.

IFK är fortfarande serieledare och kan ta klubbens nittonde ligaguld om de vinner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!