IFK till semifinal i Svenska Cupen

IFK Göteborg har flyt just nu - Hysén tvåmålsskytt.

När IFK Göteborg och Gefle möttes för kvartsfinal i Svenska Cupen syntes två saker: Båda lagen tog matchen på största allvar. Och de allsvenska ledarna IFK Göteborg är inne i ett flyt just nu.

Det var ett fysiskt och viljestarkt spel som båda lagen visade upp. Det vägde dock alltid över till Göteborgs fördel.

2-0 i halvtid till IFK var rättvist.

1-0 kom efter en snygg passning i djupled från Sebastian Eriksson till Tobias Hysén. Målkungen undvek offside och placerade bollen nära vänstra stolpen.

2-0 blev också Hyséns. Stefan Selakovic slår ett briljant inlägg nära högra stolpen. Bollen drar sig till Hyséns panna och placeras i mål.

Gefleförsvaret var mycket ihåligt och hängde inte med de snabba göteborgarna. Hasse Berggren i Gefle slet som ett djur och byttes ut med dryga 20 minuter kvar.

Gefle reducerade till 2-1 genom missförstånd mellan back och målvakt. Efter en tunnel på Kim Christensen nåddes Jawo av en fin passning snett inåt bakåt. Han gjorde inget misstag och Gefle var inbjudna i matchen.

Men IFK Göteborg är inne i ett flyt just nu. Fint försvarsspel förutom missen vid reduceringen. Lyckade passningar och brytningar. Spelare som hittar varandra.

De vann med 3-1, sista målet av Niklas Bärkroth på passning från Hysén i minut 89. Målkung till kronprins. Inte mycket stoppar IFK Göteborg nu.

Sedan tidigare är Helsingborg, AIK och Häcken klara för semifinal.