Silly Zlatan season

- 17/07/2009, 17:47 -

Här är ryktena som snurrat runt supersvensken i år.

Är man superstjärna så är man. Då ska det vara karusell.

Redan i vintras började det. Ryktena kring Zlatan Ibrahimovic.

Ancelotti ville sno Zlatan till Milan. Sen brassade agenten Raiola på och hävdade att både Real Madrid och Barcelona var intresserade. Han menade också att var Zlatan var värd en miljard.

I mars verkade Zlatan inte så nöjd med sin situation i Inter. I en intervju sa han "vi får se hur nästa säsong ser ut" om hösten. Inters tränare Mourinho ville ha honom kvar. Och ryktena rullade igång på allvar.

I arpil började det luta mer och mer åt Spanien. Speciellt efter detta uttalande från Zlatan själv:

– Jag tycker att spansk fotboll är mer den typ av fotboll som jag spelar. Den passar mig bättre.

Från det att italienska ligan vanns, och Zlatan tog hem skytteligan, har dessa klubbar blandat sig i Zlatans silly season:

Barcelona

Chelsea

Real Madrid

Manchester United

Det är inga små lag som visat intresse.

Inter gick i juni ut med att Zlatan var till salu, för rätt pris. Real Madrid och Chelsea blev de första att lämna intresseklubben. Varje bud eller kontakt kompletterades med ett uttalande från Inter om att Zlatan skulle bli kvar i laget.

När United deklarerade att de var nöjda med sina nyförvärv fanns bara Inter och Barcelona kvar. Ena dagen var det stanna. Andra dagen var det gå.

Inter åkte under veckan på läger till USA. Zlatan var med. Allt var frid och fröjd.

Men så en natt träffades Barcelonas klubbordförande och Inters dito. Och allt revs upp igen. Nu tycks det bli bytesaffär - Eto'o till Inter och Ibra till Barca.

Hösten kommer bli intressant i europeisk ligafotboll.

Skrivet av: