Silly Zlatan season

Här är ryktena som snurrat runt supersvensken i år.


Är man superstjärna så är man. Då ska det vara karusell.

Redan i vintras började det. Ryktena kring Zlatan Ibrahimovic.

Ancelotti ville sno Zlatan till Milan. Sen brassade agenten Raiola på och hävdade att både Real Madrid och Barcelona var intresserade. Han menade också att var Zlatan var värd en miljard.

I mars verkade Zlatan inte så nöjd med sin situation i Inter. I en intervju sa han "vi får se hur nästa säsong ser ut" om hösten. Inters tränare Mourinho ville ha honom kvar. Och ryktena rullade igång på allvar.

I arpil började det luta mer och mer åt Spanien. Speciellt efter detta uttalande från Zlatan själv:

– Jag tycker att spansk fotboll är mer den typ av fotboll som jag spelar. Den passar mig bättre.

Från det att italienska ligan vanns, och Zlatan tog hem skytteligan, har dessa klubbar blandat sig i Zlatans silly season:

Barcelona

Chelsea

Real Madrid

Manchester United

Det är inga små lag som visat intresse.

Inter gick i juni ut med att Zlatan var till salu, för rätt pris. Real Madrid och Chelsea blev de första att lämna intresseklubben. Varje bud eller kontakt kompletterades med ett uttalande från Inter om att Zlatan skulle bli kvar i laget.

När United deklarerade att de var nöjda med sina nyförvärv fanns bara Inter och Barcelona kvar. Ena dagen var det stanna. Andra dagen var det gå.

Inter åkte under veckan på läger till USA. Zlatan var med. Allt var frid och fröjd.

Men så en natt träffades Barcelonas klubbordförande och Inters dito. Och allt revs upp igen. Nu tycks det bli bytesaffär - Eto'o till Inter och Ibra till Barca.

Hösten kommer bli intressant i europeisk ligafotboll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.