Svennis klar för Notts County

- 22/07/2009, 07:14 -

Sven-Göran Eriksson återförenas med England och blir sportchef för klubb i fjärdedivisionen.

Division 4-klubben Notts County värvar Sven-Göran Eriksson, 61, till posten som klubbens sportchef. Sent i går kväll dementerade ledningen in i det sista att några avtal hade skrivits, men under onsdagsmorgonen har Notts County bekräftat nyförvärvet i ett meddelande på sin hemsida.

Därmed kommer han till en klubb där toppspelarna knappt tjänar måttliga 12 000 kronor i veckan.

– Sven delar vår vision och att få hit någon av hans kaliber är ett bevis för vilka ambitioner vi har i Notts County. Det här är en stor dag för alla inblandade, säger Notts Countys ordförande Peter Trembling.

Brittiska BBC gick tidigt under tisdagen ut med nyhetsbomben att Sven-Göran Eriksson förde samtal med Notts County om att ta över som sportchef. Först dementerades inte uppgifterna från Tom Loakes, pressansvarig i klubben.

– Jag förstår varför du ringer, men vi har en policy att inte ge några kommentarer förrän vi har något att presentera. Du får gärna återkomma i morgon, då kan jag säkert berätta mer, sa han till BBC Sport.

Svennis har skrivit på för fem år, och tar sedvanligt med sig sin erfarne vapendragare Tord Grip och tränaren Hans Backe.

– Jag är intresserad av den här rollen och den unika möjligheten att hjälpa till att bygga en klubb över en lång tid, säger Eriksson till Notts Countys hemsida.

Även om klubben spelar i fjärdedivisionen kommer Eriksson ha en huvudroll i att bygga den till en storklubb. Nyligen köpte konsortiet Munto Finance, med sitt högkvarter i Mellanöstern, klubben och kommer som en rysk oligark på brittiskt grönbete att förstärka kassan. Dubaimiljardären Abdullah bin Saeed al Thani är en av araberna som ingår i konsortiet.

Målet är att Notts County inom fyra till fem år ska ha etablerat sig i Championship. Svennis är det första steget i det målmedvetna arbetet, och kommer att jobba nära managern Ian McParland.

– Det finns ingen bättre utmaning än att försöka ta en klubb till toppen, säger han till klubbens hemsida.

Enligt The Sun är Eriksson redan intresserad av att rekrytera David Platt, tidigare boss över Nottingham Forest och spelare i Sampdoria, till organisationen.

Skrivet av: