Svennis avlyssnad av brittisk press

Brittiska News of the World misstänks ha avlyssnat tusentals personer.


Mediemogulen Rupert Murdochs tabloid News of the World misstänks ha anlitat privatdetektiver för att avlyssna förre brittiske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson.

Brittisk polis utreder om det finns täckning för skandaluppgifterna. Även stjärnor som Jude Law, Gwyneth Paltrow och George Michael kan ha varit drabbade. I tre fall ska spaningsoffer ha fått stora skadestånd och mångmiljonbelopp för att hålla tyst om skandalerna.

Enligt The Guardian har polisen samlat in bevis om att News of the World gett privatdetektiver i uppdrag att avlyssna "2 000 eller 3 000" personer. Tidningens hovreporter Clive Goodman dömdes 2007 till fyra månaders fängelse efter att ha hackat mer än 600 sms från telefoner, som tillhörde anställda inom det brittiska kungahuset.

Efter utredningen kring Goodman fortsatte polisen gräva i skandalen. Nya uppgifter kom fram och bevis kunde säkras.

– Om man ska tro på de här uppgifterna så är det här helt enormt stort. Varför har en uppgörelse gjorts i domstol och sedan lagts undan, utan att vi fick veta nåt? undrade på torsdagen förre biträdande premiärministern John Prescott i en intervju med BBC.

Prescott har varit väldigt kritisk till Tories ledare David Cameron, som anställde Goodmans chef Alan Coulson. Coulson handplockades för att bli informationschef för de konservativa och var nämligen chefredaktör på News of the World när Goodman hamnade i fängelse.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Uddevalla rapporterar om farligt föremål

1 timme sedan
"Vi har fått in ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en blomsterlåda.", skriver polisen på sin hemsida.