HIF vann över Zestafoni

Helsingborg slog ut de georgiska cupmästarna.

Helsingborg mötte i kväll georgiska Zestafoni hemma på Olympiastadion. Returmötet i Europa League började dåligt för HIF. Dvali gjorde 1-0 för Zestafoni efter 29 minuter och Gelashvili utökade ledningen för bortalaget bara tre minuter senare.

Två Helsingborgsspelare fanns inte med i startelvan. Vänsterbacken Adama Tamboura var avstängd och den defensiva mittfältaren Isaac Chansa var skadad. Detta bidrog till att kortpassningspelet var bländande men ack så ineffektivt.

Men i sista sekunden fick backen Joel Ekstrand en högerfot förbi den georgiske målvakten vilket resulterade i att matchen fick avgöras i en förlängning.

Där kunde Erik Sundin avgöra till Skånelagets favör. Helsingborg har nu gått vidare till tredje omgången i Europa League.