Silly Season: Senaste nytt

- 30/07/2009, 15:09 -

Elano klar för Galatasaray – Derek Boateng till Getafe.

Det svenska transferfönstret stängde under natten mellan tisdag och onsdag. Men det europeiska dito är fortfarande vidöppet. Här är de senaste nyheterna från den europeiska spelarmarknaden.

Kolo Touré är, som tidigare konstaterats, nu helt klar för Manchester City. Det skriver klubben på sin hemsida. Den förre Arsenalbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Den brasilianske mittfältaren Elano lämnar samtidigt Manchester City. Elano, som gjorde succé under Sven-Göran Erikssons tid i klubben, blir nu lagkamrat med Tobias Linderoth turkiska Galatasaray. Affären bekräftas på Citys hemsida. Klubben är även på väg att låna ut den bulgariske anfallaren Valeri Bojinov till Parma. Enligt Citys hemsida pågår förhandlingar mellan spelaren och Serie A-nykomlingen.

Den förre AIK:aren Derek Boateng lämnar tyska Köln för spel i Spanien och Getafe. Det rapporterar elgetafe.com.

Barcelonas Alexander Hleb, som vägrade att lånas ut till Inter, kommer nu i stället att tillbringa ett år i Tyskland. Stuttgart lånar vitryssen av Barca. Överenskommelsen bekräftas på den tyska klubbens hemsida. Hleb spelade i Stuttgart mellan år 2000 och 2005.

Xabi Alonso har nu officiellt bett om att få bli såld till Real Madrid. Enligt Liverpool Echo har spanjoren lämnat in en formell ansökan till Liverpool om att få lämna klubben. Samtidigt säger Reals president Florentino Perez, enligt The Guardian, att en värvning av Alonso är "fundamental" för klubben.

Patrick Vieira kan vara på väg tillbaka till Arsenal. Enligt The Mirror har Arsenallegendaren Ian Wright sagt att den 33-årige fransmannen, som lämnade London för spel i Italien år 2005, kommer att skriva på ett kontrakt med The Gunners. Vieira har, under den gångna säsongen, haft svårt att ta en plats i Inters startelva.

Även islänningen Eidur Gudjohnsen är på väg tillbaka till Premier League. West Ham vill köpa den bänkade Barcelonaanfallaren. Det rapporterar 4thegame.com. Affären kan skyndas på av att West Ham-veteranen Luis Boa Morte nyligen drabbades av en allvarlig knäskada och blir borta från spel i ett halvår.

Newcastles Obafemi Martins är, enligt The Guardian, mycket nära en övergång den tyska mästarklubben Wolfsburg. Övergångssumman uppges ligga på cirka 110 miljoner kronor.

Real Madrid gör sig av med försvararen Gabriel Heinze. Argentinaren har skrivit på ett treårskontrakt med Marseille. Affären bekräftas på den franska klubbens hemsida.

Skrivet av: