Zlatan: "Messi som Playstation"

Jämför den nye lagkamraten med tevespel.


Zlatan Ibrahimovic har gjort sin första stora intervju sedan han kom till Barcelona. I spanska El Mundo Deportivo säger han att han vill vara med och hjälpa Barca att upprepa titeltrippeln från den gångna säsongen. Han passar även på att hylla sin nye lagkamrat Lionel Messi genom att jämföra honom med ett tevespel.

– Messi är som Playstation, fast på riktigt. Man förstår inte vad han gör, men det är något unikt och underbart, säger Zlatan.

Inför flytten till Spanien har svensken ibland framställts som en divig spelare som har svårt att komma överens med sina lagkamrater. Zlatan tror dock inte att han ska få problem att komma in i det nya laget och anpassa sig till Barcelonas sätt att spela fotboll.

–Jag tror att det blir lätt. Mina lagkamrater vet redan hur jag rör mig på planen. Och jag har sett Barcelona spela många gånger, så jag känner till spelarnas individuella kvaliteter.

Barcelona befinner sig just nu på försäsongsläger i USA. Zlatan är med, men håller sig till rehabträning efter handoperationen. Han satt vid sidan när Barcelona besegrade Los Angeles Galaxy i en träningsmatch natten till söndagen. Om någon vecka väntas svensken kunna börja träna med sin nya klubb.

–Jag hoppas kunna springa med laget inom några dagar. Att vara med truppen utan att kunna delta är verkligen inte kul, säger han till El Mundo Deportivo.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!