Bengtsson klar för Hertha Berlin

Samtidigt hävdar Lazio att U21-stjärnan är deras spelare.


Rasmus Bengtsson, mittback i Trelleborg och i sommarens U21-EM-lag, uppges nu vara helt klar för spel i tyska Bundesliga och i Hertha Berlin. Enligt Berliner Morgenpost har Bengtsson skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Övergångssumman uppges ligga på omkring fyra miljoner kronor. Affären har nu också bekräftats av Trelleborgs hemsida.

Samtidigt säger representanter för italienska Lazio, klubben som Bengtsson har förhandlat med under en längre tid, att 23-åringen är deras spelare.

–Vi har redan ett kontrakt med Bengtsson. Vi kommer att vända oss till Fifa om det behövs för att få vår spelare, säger sportchefen Igli Tare till Eurosport.

Enligt Tare, tidigare hyllad anfallsstjärna i Romklubben, var Bengtssons agent, Oliver Cabrera, i Rom och skrev ett kontrakt med Lazio beträffande Bengtsson. Men agenten lämnade sedan staden innan alla detaljer var klara.

–Han krävde en garanti för sina och spelarens pengar. Medan vi var borta för att ordna den, hann han lämna Rom, säger Tare till Eurosport och fortsätter:

– Sedan några dagar får vi inget svar när vi försöker kontakta Cabrera och spelaren. Vi vill prata direkt med Bengtsson för att förklara vad som har hänt. Det är inte han som är problemet, det är Cabrera.

Oliver Cabreras förklaring är att han tyckte att förhandlingarna med Lazio tog för lång tid och att klubben behandlade honom och Bengtsson illa. Han förnekar att ett kontrakt med klubben skulle vara upprättat.

– Vi var överens om ett fyraårsavtal men det finns inget kontrakt påskrivet, säger Cabrera till Eurosport.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.