Bengtsson klar för Hertha Berlin

- 06/08/2009, 14:52 -

Samtidigt hävdar Lazio att U21-stjärnan är deras spelare.

Rasmus Bengtsson, mittback i Trelleborg och i sommarens U21-EM-lag, uppges nu vara helt klar för spel i tyska Bundesliga och i Hertha Berlin. Enligt Berliner Morgenpost har Bengtsson skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Övergångssumman uppges ligga på omkring fyra miljoner kronor. Affären har nu också bekräftats av Trelleborgs hemsida.

Samtidigt säger representanter för italienska Lazio, klubben som Bengtsson har förhandlat med under en längre tid, att 23-åringen är deras spelare.

–Vi har redan ett kontrakt med Bengtsson. Vi kommer att vända oss till Fifa om det behövs för att få vår spelare, säger sportchefen Igli Tare till Eurosport.

Enligt Tare, tidigare hyllad anfallsstjärna i Romklubben, var Bengtssons agent, Oliver Cabrera, i Rom och skrev ett kontrakt med Lazio beträffande Bengtsson. Men agenten lämnade sedan staden innan alla detaljer var klara.

–Han krävde en garanti för sina och spelarens pengar. Medan vi var borta för att ordna den, hann han lämna Rom, säger Tare till Eurosport och fortsätter:

– Sedan några dagar får vi inget svar när vi försöker kontakta Cabrera och spelaren. Vi vill prata direkt med Bengtsson för att förklara vad som har hänt. Det är inte han som är problemet, det är Cabrera.

Oliver Cabreras förklaring är att han tyckte att förhandlingarna med Lazio tog för lång tid och att klubben behandlade honom och Bengtsson illa. Han förnekar att ett kontrakt med klubben skulle vara upprättat.

– Vi var överens om ett fyraårsavtal men det finns inget kontrakt påskrivet, säger Cabrera till Eurosport.

Skrivet av: