Stockholm

Barca om Cesc: "Svårt förbättra laget"

Katalanerna är intresserade av mittfältaren. Men var ska han få plats?


Läs mer

En efter en har världens storspelare värvats till La Liga. Och så länge transferfönstret är öppet finns det möjlighet att det blir fler.

Barcelona erkänner sitt intresse av Arsenals Cesc Fabregas, men är osäkra på om det verkligen är någon mening att försöka köpa honom. Inte så mycket på grund av mittfältarens prislapp, utan desto mer med tanke på den trupp Barcelona redan nu besitter.

– Vi tycker att det är svårt att förbättra det vi har, det är verkligheten. Att förbättra ett lag som har vunnit trippeln är svårt, säger Barcelonas sportchef Txiki Beguiristain till Marca.

Fabregas, som för sex år sedan lämnade just Barcelona för Arsenal, har kommit att bli en av Londonklubbens allra viktigaste spelare och är sedan förra säsongen "Gunners" lagkapten. Arsenals ordförande Peter Hill-Wood inser 22-åringens betydelse för laget och har bestämt sig – Fabregas är inte till salu. Men det är ett uttalande som Txiki Beguiristain inte verkar ha tagit till sig.

– Det beror på hur mycket vi är villiga att spendera. Om vi lägger massor av pengar är det möjligt, säger Beguiristain om chansen att få över Fabregas till Nou Camp.

Italienska Milan sägs också vilja ha spanjoren och har enligt rykten bjudit 30 miljoner pund, omkring 360 miljoner kronor, för honom.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.