Ny styrelse i Djurgården

- 27/10/2008, 22:21 -

Efter stor turbulens fick Djurgården sin nya styrelse.

Djurgården IF Fotbollsförening har valt en nygammal styrelse till dotterbolaget Djurgården Elitfotboll AB. Detta går DIF:s styrelse ut med på dif.se.

Den kritiserade Bo Lundquist fortsätter igen som ordförande efter att han hoppade av i höstas. Ronald Åman och Per Bouveng blir också omvalda. Ny i styrelsen är Per Darnell som vice ordförande och Johan Skarborg. De ska sitta tills det ordinarie årsmötet i mars nästa år.

De nya har tidigare erfarenheter från Djurgårdens förening. Per Darnell är ordförande i Djurgårdsalliansen och ordförande för Djurgården Damfotboll. Per Darnell är nordenchef för nu-domänen. Per säger sig vara en motståndare till huliganer.

– Jag att elitidrotten är så otroligt viktig som förebild för våra ungdomar, vi måste jobba för goda förebilder bland spelare, ledare och publik. Vi har i damfotbollen inte några problem med våld och liknande som skrämmer bort många människor från fotbollen, säger Per Darnell på dif.se

Johan Skarborg är styrelseledamot i Djurgårdens riskkapitalbolag DF AB och har finansierat Djurgårdens ungdomssatsning. Pengar han tjänat med tjänsteföretaget Academic Work AB som han grundat och är VD för.

Skrivet av: