Måndag 19 Apr
Stockholm

Fotbollsstjärna avslöjar gayspelare

Den före detta Celtic och Chelsea-spelaren Paul Elliot säger sig kunna droppa minst tolv namn på homosexuella eller bisexuella elitspelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att vara bi- homo- eller transsexuell, (HBT)-person, i idrottsvärlden kan innebära att man möts av fördomar, våld och hot. Inom elitidrotten kan steget ut ur garderoben vara slutet på karriären. Den före detta Celtic och Chelsea-spelaren Paul Elliott är verksam inom organisationen "Kick It Out". De arbetar enligt egen uppgift med "hela fotbollsvärlden, utbildningen och samhället för att utmana rasism och arbeta för en positiv förändring".

– Jag vet om ett dussintal spelare som är gay, sa han. Jag förstår varför de inte vill komma ut. Som med rasism, skall det inte finnas utrymme för homofobi inom sporten, säger Elliott till The Sun.

Man har nu lyft fram problemet med homofobin vid en konferens med namnen "Homophobia-Football's Final Taboo", skriver The Sun.

Svenske landslagsmålvakten Rami Shaaban berättar i en intervju i QX att det finns tränare som menar att det inte skulle fungera med en homosexuell man i laget.

– Men om det funkat innan han kom ut undrar jag varför det inte skulle funka efteråt, vad är skillnaden, egentligen? säger Shaaban.

Han säger själv att sexuell läggning hos en person inte förändrar någonting för honom.

– Jag skulle i alla fall inte förändra min syn på honom. Det är ju fortfarande en människa jag tycker om, förutsatt att jag tyckte om honom innan han kom ut. Jag tycker att det är förvånande att ingen kommit ut än. Men bara en kommer ut så kommer det nog fler, tillägger han, enligt QX.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela