"Vi har bra backup i truppen"

"Vi har givetvis en plan om Òbolo går", säger AIK:s sportchef till Nyheter24.


AIK:s argentiske anfallsstjärna Ivan bolo tvingades lämna planen i gårdagens toppmatch mot Kalmar FF efter en våldsam duell med Kalmarbacken Stefan Ålander.

En blodig bolo gick ut med knappt tio minuter kvar att spela och byttes av mot Mikael Thorstensson.

– Han sprack lite och syddes, men det var absolut ingen större fara. Han hade kunnat spela vidare om vi hade kunnat sy ihop det lite snabbare, men det var så kort tid kvar av matchen så det blev inte så nu, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Nyheter24.

Det spekuleras mycket om Ivan bolos framtid och flera utländska klubbar sägs vara intresserade av AIK-forwarden, men Björn Wesström vill inte avslöja några detaljer.

– Vi får se vad som händer. Vi har inte fått några konkreta bud och det förs inga förhandlingar just nu, säger Wesström.

Enligt uppgifter satt det representanter för klubbar som Heerenveen, Groningen, Twente, Bayer Leverkusen, Schalke 04 och Bröndby på Råsundas läktare i går.

– Ja, så är det alltid. Vi leder ju allsvenskan. Men de säger ingenting, lika lite som att jag avslöjar vem jag kollar på när jag är ute.

Tror du att Ivan Óbolo spelar kvar i AIK om en vecka?

– Transferfönstret för Europa stänger om en vecka. Och arabfönstret är öppet tre veckor till. Så ser det ut i teorin, sen får vi ta ställning till saker när det händer. Det är ingen idé att tro någonting.

Vad har ni för backup om Óbolo försvinner?

– Vi har en bra backup i truppen. Transferfönstret in är ju stängt så några nya spelare är det ju inte tal om. Men vi har givetvis en plan för vad som händer om han skulle gå, säger Björn Wesström till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.