Torsdag 15 Apr
Stockholm

Blåvitts teoretiska guldchans borta

Inga avslut på mål, varken för Trelleborg eller Göteborg. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var ingen sprudlande match direkt när den sista teoretiska guldchansen försvann för förra årets svenska mästare.

För Niclas Alexandersson blev det precis så svårt som han sade före matchen, att möta TFF på Vångavallen.

Två ramstarka försvar såg till att motståndaren inte kunde skapa någonting.

Det blev en trist match.

– Ja, den går väl inte till historien precis, sade Niclas Alexandersson.

Han trodde också i förväg att chansen att gå i kapp Kalmar var försvinnande liten. Dessutom vann både Kalmar och Elfsborg på onsdagskvällen.

Två målchanser

Göteborg var synnerligen långt i från att vinna över Trelleborg.

– Vi var stabila i försvaret, och rullade boll hyfsat, men blev för stillastående. Göteborgs 36-årige lagkapten kommer att sluta sin karriär med två allsvenska guld, 1996 och 2007.

Två matcher återstår, Djurgården hemma och Helsingborg borta: Sista matchen hemma på Ullevi kommer att bli med mycket känslor, men jag skall försöka tagga till ordentligt. Inga skott på mål men räknat i målchanser hade Trelleborg två. Ett Andreas Drugge-skott som dock gick över. Samt ett friläge där Kristian Haynes misslyckades med att ta ner en droppboll på bröstet och så försvann den över kortlinjen. Göteborg hade ingen målchans alls: I andra halvlek tappade vi det trots allt hyggliga spel som vi hade i första.

– Passningarna fastnade i TFF-försvaret, och vi tappade mycket rörelse, sade Göteborgs andretränare Jonas Olsson.

Olsson imponerad

Trelleborg har en formtopp som varat ända sedan 2-1 segern över just Göteborg i juli. Laget har styrt många matcher och är ett av de mest passningssäkra lagen i allsvenskan i år. Den seglivade benämningen Tjongavallen är helt missvisande. Det konstaterade Jonas Olsson:

Fantastiskt att se hur Trelleborg förändrats jämfört med förra året. Vilken trygghet spelarna har med bollen. Men nu var det två lag som tog ut varandra fullständigt.

– Vi hade problem i första halvlek och hann inte med i vårt eget spel, att få ordning på fötter och boll. Blåvitt är det bästa lag vi mött på länge, så det blev ingen glittrande föreställning. Man får vara nöjd med en poäng, sade Trelleborgs tränare Tom Prahl och tillade:

– Vi satsar på att vinna de två återstående matcherna och få en så bra placering som möjligt.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela