Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalmar känner gulddoften

Sport | 29/10/2008 21:10

Skytteligaledaren Ingelsten i målkalas mot Gefle.

Tre heta minuter för Kalmars Patrik Ingelsten gjorde att laget kunde koppla greppet om allsvenskan och känna gulddoften. Skytteligaledaren var riktigt het, men det var först i andra halvlek som målen trillade in.

I 74:e minuten kunde han, något turligt, brösta in bollen i Gefles öppna mål. I spelet innan hade Gefles målvakt Mattias Hugosson av misstag boxat den rakt på Ingelsten, som tog tillvara på chansen.

Ingelsten var tillbaka framför Gefle-målet i 76:e minuten, och kunde dra till ett skott på volley, som gick in i målets bortre gavel. Det var hans 18:e mål för säsongen, och det var efter en snabb kontring från Kalmar som Sobralense kunde lobba bollen till Ingelsten.

Det var Kalmar som kopplade grepp på matchen med Viktor Elm, som i 23:e minuten efter en frispark kunde dunka in bollen perfekt i Hugossons hörn. Det kom som en chock för Gefle, som innan hade gjort flera sporadiska anfallsförsök. Att Kalmar innan matchen aldrig hade förlorat en enda match denna säsong efter att ha tagit ledningen talade inte heller för Gefle.

Men Gefle kunde resa sig strax därefter. I 35:e minuten vann Hasse Berggren en höjdduell med Kalmar-målvakten Peter Wastå och bollen gick i mål. Johannes Ericsson lobbade in bollen mot Berggren, efter en misslyckad frispark.

I andra halvlek var det tydligt vilket lag som ägde matchen. Kalmar förde spelet, och Rasmus Elm försökte till och med att göra mål på Hugosson från halva planen utan att det lyckades.

Skrivet av: