Zlatan blir kapten mot Ungern och Malta

"I Henriks frånvaro är han kapten."


Zlatan Ibramhimovic har agerat lagkapten ett antal landslagsmatcher nu –och i VM-kvalmatcherna mot Ungern och Malta får han fortsatt förtroende.

– I Henrik (Larssons) frånvaro är han lagkapten, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Förutsättningarna inför de återstående kvalmatcherna är tuffa.

Det krävs segrar.

Först och främst mot Ungern och Malta.

Vilket även Lagerbäck tryckte på under dagens presskonferens:

–Det krävs troligen två segrar i de här matcherna och fyra totalt. Ungern och Malta är som två cupfinaler. Det handlar om att vinna, säger Lagerbäck.

Lagerbäck har inte sett Zlatan live sedan han blev klar för Barcelona:

– Men både när jag pratat och sett på honom tv känns det som förväntat, bra. Han är en så bra spelare att det gått smärtfritt. Han har tränarens förtroende. Det verkar gå jättebra. Han har förutsättningar att utvecklas ännu mer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tvingas tävla i "Saudi" för att kvala in till OS

Nadal kan avsluta karriären med Borg som ledare

Rafael Nadal ställer upp för Europalaget i Laver Cup i september med Björn Borg som kapten. Det kan bli den spanska tennisikonens sista tävling i karriären.

Världsettan Djokovic drar sig ur Madrid Open

1 timme sedan
Världsettan Novak Djokovic har vunnit på gruset i Madrid tre gånger under sin karriär, men innan lottningen av årets upplaga stod det klart att serben drar sig ur ATP-turneringen för tredje gången inom loppet av fyra år.

AIK-spelare måste opereras efter skadan i derbyt

1 timme sedan
En längre frånvaro från fotbollsplanen väntar AIK:s mittfältare Abdihakim Ali. 22-åringen har en underkroppsskada som måste opereras, meddelar klubben dagen efter derbyt mot Djurgården. Ali skadade sig direkt i inledningen av matchen, som AIK till slut vann med 2–0.

Etiopiska stängs av i fem år för dopningsbrott

1 timme sedan
Den etiopiska medeldistanslöparen Zerfe Wondemagegn testades förra hösten positivt för dopning vid tre olika provtagningar inom loppet av en månad och stängdes av i sex år.

Boumedienne assisterande Tre Kronor-coach i VM

1 timme sedan
Josefin Boumedienne blir en del av Tre Kronors ledarstab även under årets ishockey-VM, men i en ny roll. Han är klar som en av tre assisterande förbundskaptener bredvid Sam Hallam.