Tålamodet tryter för Matias Concha

"Det här håller inte i längden. Vi får se vad som händer nu", säger svensken.


Matias Concha flyttade för ett par säsonger sedan från Djurgården till tyska Bochum. Men tiden ute i Europa har inte varit en dans på rosor för svensken. Han har allt som oftast fått sitta på bänken och medan speltiden har trutit har även tålamodet gjort det.

– Det här håller inte i längden. Vi får se vad som händer nu, säger högerbacken till Eurosport.

När laget i morgon möter FC Köln återfinns 29-åringen ännu en gång utanför startelvan.

– Nej, han (tränaren Marcel Koller) kommer inte att ändra någonting inför i morgon så i startelvan ingår jag inte, tyvärr. Jag får inte så mycket till motivering annat än att man inte möblerar om i laget när det går bra, säger Concha besviket som inte heller utesluter en flytt:

– Nu är det bara ett par dagar innan transferfönstret stänger men jag ska känna mig för i höst så får vi se vad som händer i vinter.

Den senaste gången som spelaren startade en match var den 23:e maj. I år har det endast blivit 45 minuters spel. Att den dåliga speltiden i klubblaget påverkar hans position i landslaget är Concha dessutom fullt medveten om.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Beskedet: Förra världsettan avslutar karriären

Guldyra för Örebros volleybolldamer

Guldtorkan är över för volleybolldamerna i Örebro Volley. Laget vann den tredje SM-finalen mot det regerande mästarlaget Engelholm med 3–1 i set och tog därmed hem SM-guldet via 3–0 i matcher.

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Skellefteå vann den första ronden i SM-finalen i ishockey med 1–0 över Rögle. Forwarden Linus Lindström blev matchhjälte med ett mål fyra minuter från slutet. Finns ingen bättre känsla, skönt att se den gå in. Alltid skönt att vinna första, nu ska vi gå vidare, sade segerskytten till TV4 Play.

Drömmål gav Vittsjö första segern

1 timme sedan
Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

1 timme sedan
Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.