Tisdag 15 Jun
Stockholm

Internt ordkrig skakar Hammarby

"Det har inte direkt kommit spelare till Hammarby som varit i matchform."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbys fystränare Janne Mian håller i normala fall en relativt låg profil.

Men när tränarkollegan och nära vännen Tony Gustavsson sparkas från klubben, ja då väljer han att ryta till – och kritisera klubbledningen.

– De har inte direkt köpt in Steven Gerrard, som gör 25 mål på en säsong, som ersättare för Chanko och Charlie Davies. Bedrövligt, säger fystränaren i klubben till Nyheter24.

Samtidigt vägrar Hammarbys ledning kommentera kritiken från de egna leden.

–Äsch, det där får stå för honom, säger ordförande Staffan Thorsell.

Mian, som arbetade tillsammans med Tony redan under tiden i Degerfors, är även kritisk till hur klubben skött scouting av de spelare som värvats in som ersättare för Charlie Davies (Sochaux), Louay Chanko (Ålborg) och Mikkel Jensen (Brommapojkarna).

Arbetet med att få Bajens brasilianska nyförvärv i form har tagit tid och kraft i lagets jakt på viktiga poäng i Allsvenskan.

– Brassarna (Rafael och Claudio) hade riktigt dåliga konditionsvärden när de kom. Så dåliga värden har ingen svensk elitspelare, kan jag lova. Först nu orkar de en hel match, vilket så klart är bra, säger han och fortsätter:

Andreas Dahl kom från semester i Danmark och hade dåliga värden därför. Vlado (Zlojutro) och Linus (Hallenius) kom från en lägre serie och hade inte tempot.

–Det har inte direkt kommit spelare till Hammarby som varit i matchform. Om du säljer Louay Chanko och Charlie Davies måste du också ersätta dem och det har vi inte gjort.

Mian är även kritisk till spelaromsättningen:

– Det är ingen hemlighet för oss internt eller fansen att vi köper och säljer för mycket. Listan kan göras ganska lång på hur omsättningen sett ut på spelare och ledare sedan 2006. Omkring 80 namn är vi uppe i nu och det är klart att det är för mycket.

Spontan reaktion när du fick reda på att Tony skulle sparkas?

– Det är tråkigt som fan och jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag tycker att Tony har blivit orättvist behandlad sett till de här förutsättningarna han har fått jobba efter, de förutsättningar jag nämnde tidigare gällande de spelarna som kommit in och försvunnit. Det är inte hans fel att vi ligger där vi ligger. De spelare som kommit in är inga spetsspelare.

Hur tog Tony beskedet?

–Han tog det oerhört professionellt. Tackade spelarna, klappade om dem och önskade dem lycka till. Det var känslosamt där ute (på Årsta, träningsanläggning).

Ordföranden i Hammarby Fotboll AB, Staffan Thorsell, skakar bara av sig kritiken från en ledare som följt rekryteringen och arbetet kring laget på nära håll.

–Hammarby har brunnit för att ge Tony och övriga ledare de förutsättningar som går att ge dem. Sen är ekonomin alltid en restriktion.

Mian menar att Tony blivit orättvist behandlad?

– Äsch, det där har jag inga kommenterar till. Det där får faktiskt stå för honom. Jag tror Tony arbetat väldigt hårt under sin tid i Hammarby för att lyckas, avslutar Thorsell.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela