Ny poäng för krislaget

Sjölunds kvittering räddade Dif

Djurgården fick en mardrömsstart när ex-Djurgårdaren Richard Spong gav Gais ledningen via en nick på Gamla Nya Ullevi.

Spong tog sig förbi Dif:s försvararen Petter Gustafsson i straffområdet och 1-0 var ett faktum efter 16 minuter.

Notabelt är att 25-årige Spong, avstod från att fira målet, med hänsyn till sin tidigare klubbadress.

Glädjen för Gais och Spong blev dock inte långvarig.

I matchminut 21 kvitterade Djurgården efter att Jan Tauer tagit sig fram på vänsterkanten och sedermera, via ett fint instick, serverat Daniel Sjölund i straffområdet.

Mittfältsstjärnan gjorde inget misstag och smällde in 1-1.

I den andra halvleken hade Wanderson ett jätteläge att ge Gais ledningen på nytt efter 60 minuters spel.

Dif:s Toni Kuivasto nickade ner bollen till brassestjärnan (!) som blev fri från mittplan.

Men avslutet var tamt och bollen passerar Dembo Tourays högerstolpe.

Närmare än så kom inte Gais och slutresultatet skrevs till 1-1 i Göteborg.

Djurgården tog därmed sin andra raka poäng i allsvenkan efter 0-0 mot IFK Göteborg senast.

Via poängen har Dif nu tre poäng upp till Hammarby på 14:e plats – men laget är fortfarande kvar på nedflyttningsplats.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.