Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barcelonalägret: Zlatan är skadad

Sport | 02/09/2009 08:38

Dras med möjlig ligamentskada efter matchen mot Sporting Gijon. Ungernmatchen i farozonen.

Barcelona försöker stoppa Zlatan Ibrahimovic från spel i Sveriges VM-kvalmatch mot Ungern på lördag. Enligt källor inifrån klubben ska Zlatan ha fått en smäll på höger knä i samband med en tackling i slutet av matchen mot Sporting Gijon.

Han ska redan ha fått med sig en skriftlig skaderapport från Barcelonas läkare till landslaget.

Det är källor till Aftonbladet som bekräftar Zlatans skada, som inte ska ha någon kopplng till de problem han hade under EM 2008 med vänster knäskålsena. I det här fallet rör det sig om en möjlig ligamentskada.

– Jag kan bekräfta att Zlatan fick en smäll på knäet i slutet av matchen i måndags. Men det ska inte vara någon fara, säger landslagets presschef Thomas Saleteg, som dementerar skadeuppgifterna, till Aftonbladet.

Han vet än så länge inte om Zlatan har med sig en skriftlig skaderapport eller om det kommer att bli några tester av knäet.

– Om han kommer att rehaba eller träna avgörs på förmiddagen, säger Saleteg till Aftonbladet.

Enligt samma klubbkällor är Barcelonaledningen tveksam till att Zlatan kan spela mot Ungern på lördag, och oroar sig över att han ställs inför två avgörande landskamper när han har spelat fyra matcher på 13 dagar.

Skrivet av: