Landslagsstjärnan kan ha borrelia

Läkarna tros sig ha svaret


Hollandsproffset Viktor Elm har länge känt sig orkeslös och trött.

Den förre Kalmar-spelaren har en bit kvar för att kunna spela matcher med sitt Heerenveen.

Klubbläkarna har avverkat ett flertal olika tester på mittfältsstjärnan sedan mitten av augusti.

Till Barometern berättar 23-åringen om läkarnas diagnos.

Fästinginfektionen borrelia, är något som kan ha drabbat Elm.

– Jag har fortfarande inte fått något klart besked, men de har sagt att det är mycket möjligt att det rör sig om borrelia. Jag hade det för fem år sedan och tydligen så kan det finnas kvar latent i kroppen. Jag ska inte gå in på det tekniska djupare än så, jag fattade inte mycket av det de förklarade, säger Viktor Elm som inte vet när han kan köra för fullt igen:

– Jag har faktiskt inte en aning, jag hoppas så klart att jag kan var i gång så tidigt som möjligt men nu vet jag inte hur lång tid det kommer att ta. Jag känner mig inte så vältränad nu direkt.

Nyligen blev dennes bröder Rasmus (AZ Alkmaar) och David (Fulham) utlandsproffs.

– Ja, det var jäkligt kul för David, det unnar jag verkligen honom. Det var lite häftigt att när alla pratade om Rasmus så blev David klar för Premier league. Klart det var lite överraskande, det är inte många spelare som tar steget från allsvenskan direkt dit. Men jag hoppas att han tar chansen och visar alla hur bra han verkligen är, säger han till Barometern.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.