Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK och Häcken gör upp om finalplats

Sport | 06/09/2009 13:30

Årets viktigaste match för AIK?

Den enklaste vägen till Europaspel går genom svenska cupen. Och av den anledningen drar sig inte AIK:s sportchef Björn Wesström för att kalla semifinalen mot BK Häcken för årets viktigaste match. Gnagets tränare är beredd att hålla med.

– Den här matchen leder, om vi vinner, till en Cupfinal på Råsunda och ett steg närmre Europaspel, så ja ”verkningsgraden” av den här matchen är tydlig, säger Mikael Stahre till AIK:s hemsida.

För BK Häcken är en seger i svenska cupen troligen den enda chansen till spel i Europa. Men då gäller det att först manövrera ut AIK på Råsunda. Tränare Peter Gerhardsson tycker att hans lag har bra koll på motståndarna.

– Det är en motståndare som vi har mött och en motståndare som vi känner att vi har chans mot, säger han till Häcken-TV inför semifinalen.

I AIK saknas långtidsskadade Toni Maanoja och Kevin Walker och i Häcken får man klara sig utan David Marek, Dominic Chatto och Mohammed Ali Khan.

Matchen börjar klockan 15:00 och visas på TV4 Sport.

Skrivet av: