Tveksam straff stoppade Ljungskile

Domarbeslut avgjorde matchen.(TT)


Tre avslut på mål och tre mål.

Gais effektivitet satte stopp för Ljungskile som nu inte längre kan klara sig kvar i allsvenskan utan kval.

Matchen slutade 3-0 till Gais.

– Det var en pärs för oss, sade Gaistränaren Magnus Pehrsson.

Annars handlade det mesta eftersnacket om den straff som Gais fick i matchens 25:e minut. En kamp i Gais straffområde mellan Anders Augustsson och Andreas Tobiasson fick domaren Martin Hansson att peka på straffpunkten. Straffen satte Björn Andersson säkert i mål.

Ljungskiles tränare David Wilson var riktigt ilsken på domare Hansson efter matchen.

– Ett avskyvärt domslut. Vid den här tiden på säsongen måste man vara helt säker på att det är straff för att blåsa. Hoppas han ringer mig i veckan och ber om ursäkt när han har sett tv-bilderna, sade Wilson.

Även Gaistränaren Magnus Pehrsson var tveksam till om det verkligen var straff.

– Jag har tittat på situationen på tv och tycker det ser märkligt ut. Helt klart blir den straffen viktig för oss. Efter den kan vi spela ut på ett annat sätt, sade Pehrsson.

Efter straffen fick Ljungskile börja jaga. Hemmalaget fick ett tryck mot gästernas mål, men var mycket ineffektiva framför mål. Hemmalaget blev tvingade att satsa framåt vilket gav Gais tillfälle till snabba omställningar. Gästerna fick stora ytor att spela på och kontrade in två mål till i den andra halvleken.

Ljungskile har nu inte längre någon chans att ta direktplatsen till allsvenskan nästa säsong. I stället får laget inrikta sig på att klara kvalplatsen i kamp med Sundsvall. Sundsvall som möter Örebro hemma på söndagen.

Ljungskile tränare David Wilson tvingades avvara tre av sina bästa spelare den här säsongen. Etchu Tabe och Daryl Smylie satt på läktaren skadade. En sliten Richard Jansson gjorde dessa båda sällskap.

Nästa vecka gäller det Örebro borta i en match som lär bli direkt avgörande för bottenstriden.

– Vi visste att det skulle bli så här. Ingen trodde väl att vi skulle vara klara för spel i allsvenskan nästa säsong med tio omgångar kvar, sade David Wilson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.