Onsdag 12 Maj
Stockholm

Christian Traoré talar ut om krogskandalen

"Ingen vill uppleva det jag har gått igenom."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbystjärnan Christian Traoré, 27, frias från åtalet för misshandeln, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd efter att åklagaren inte kunde lägga fram tillräckliga bevis mot spelaren.

Det var den på en lagfest i november (på nattklubben Collage) som Traoré greps misstänkt för att ha slagit en av nattklubbsvakterna i ansiktet och en entrévärd i skrevet.

Nu talar Christian Traoré ut för Nyheter24 om den tyngsta perioden i dennes liv samtidigt som han berättar om festnatten som slutade i häktet.

– Ingen vill uppleva det här som jag har gått igenom. Jag är riktigt lycklig över att jag blev friad och det här en stor lättnad för mig. Att ta sig igenom en tid som innehåller en rättegång är inte kul och att jag blev friad var det rätta. Jag vet vad som hände på nattklubben och domen föll därefter.

I tingsrätten vittnade flera ordningsvakter. De berättar om Traorés beteende och de menar att han blivit våldsam och sedan slagit vilt omkring sig.

Spelaren själv säger i sin redogörelse att han stod kvar repet och yttrade några ful ord – och att vakten i nästa sekund brottade ned honom och satte handfängsel på honom.

Så här kommenterar Traoré dessa uppgifter i dag:

– De är felaktiga, jag blev ju friad. Om jag visste varför det blev som det blev hade jag inte suttit mig i den situationen. Att gå igenom något sådant här är inte kul. Jag vill inte prata så mycket om själva händelsen, säger han till Nyheter24.

Vad har det rört sig för tankar i huvudet under den här tiden?

– Det har bara varit tråkigt det som har hänt. Jag har mått dåligt och det har varit tunga dagar men alla jag känner har stöttat mig, säger Traoré.

Du fick tillbringa ett antal timmar i häktet, hur var den natten?

– Svårt att förklara om du inte varit med om det själv, men det var oerhört tungt. Många tankar rörde sig i huvudet. Jag kände mig ensam.

Slutligen, Thom Åhlund är ny tränare hos er i Hammarby, vänder det nu?

– Vi får hoppas det. Alla spelare har fått ny glöd på något vis. Alla står på noll och får visa upp sig för en ny tränare, det gör alla mer taggade. Vi måste ta trepoängare och för att kunna göra det måste vi prestera bättre än vad vi gjort tidigare, avslutar Traoré.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela