Söndag 4 Dec
Stockholm

Målvakt sänkte Sundsvall

Matchen slutade 2-1 och avgjordes på övertid(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hoppet om fortsatt allsvenskt spel i Sundsvall fick sig en rejäl knäck när Örebros Eric Magloire Bassombeng prickade in 2-1 på övertid i en match som helt dominerades av Sundsvall.

– Det var den grymmaste förlusten jag upplevt, hur orättvist som helst. Vi skapade ju minst tio klara målchanser i andra halvlek - och Örebro knappt en, sade Sundsvalls 19-årige anfallare Linus Hallenius.

Hallenius hade själv tre heta målchanser, men Örebromålvakten John Alvbåge svarade för suveräna räddningar.

– Alvbåge var enastående i målet. Han växte ju till en vägg för oss. Det känns grymt tungt just nu. Vi gjorde nog den bästa matchen i höst och spelade ut Örebro och skapade massor av målchanser. Men vi fick inte ens en poäng med oss, suckade Hallenius.

Nu är Gif Sundsvall piskat att vinna i den avslutande matchen på bortaplan mot Malmö FF, samtidigt som Ljungskile inte får ta mer än en poäng i Örebro.

Sundsvallstränaren Sören Åkeby konstaterade efter förlusten att laget saknar det rätta flytet.

–Vi gör en fantastiskt bra match i dag. Vi borde ha fått minst ett par tre mål i utdelning på alla de chanser som vi skapade. John Alvbåge var ju fantastisk - typiskt att han skulle göra en sån toppmatch just i dag mot oss. Vi fick ju också en tveksam straff emot oss, sade Åkeby.

Otursgubbe var Magnus Powell som hoppade upp för att täcka ett tungt skott från Nordin Gerzic - bollen träffade Powells utsträckta hand och domaren Daniel Stålhammar tvekade inte att blåsa. Sebastian Henriksson klippte in straffen otagbart. Ett tungt bakslag för Sundsvall - men två minuter senare kom laget in i matchen igen sedan Robert Mambo Mumba prickat in kvitteringen efter en tilltrasslad situation.

Efter kvitteringen tog Sundsvall helt över kommandot i matchen och startade jakten på det så viktiga segermålet. Hemmapubliken stönade och suckade när Alvbåge svarade för den ena fantomräddningen efter den andra.

– Till en början kändes det inte så mycket när vi missade chanserna. Då var vi ju nöjda med att lyckades skapa fina målchanser, men när målet inte kom så blev det allt mer påfrestande och frustrerande, säger Hallenius. Så länge det var oavgjort så var det inte så illa. Då hade det räckt med en poäng i Malmö om Örebro gör sin plikt mot Ljungskile, men det här var ju inte vår dag bara. Det var ju typiskt att Örebro kan peta in segermålet på övertid - på en situation som inte ens kändes farlig.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM söndag 4 december

Publicerades: 1 timme sedan

Anton Forsberg storspelade mot San Jose

Publicerades: 2 timmar sedan

Fury försvarade tungviktsbälte

Publicerades: idag 00:37

Pelés läkare: Läget är stabilt

Publicerades: igår 22:25

Kilde trotsade sjukdom – vann igen

Publicerades: igår 22:13

Messi bakom Argentinas avancemang: "Stolt"

Publicerades: igår 22:02

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.