Fansen vill ha Norling kvar

Tränarfrågan i fokus under söndagens match.(TT)


Efter AIK:s 3-1-seger i allsvenskan mot Helsingborg var det inte matchen som stod i fokus trots flera eleganta mål.

Tränaren Rikard Norlings framtid var på allas läppar efter rykten om att han ska få sparken i morgon.

– Han har kontrakt nästa år, mer kan jag inte säga nu. Men det är i alla fall fel att någon får sparken i morgon (måndag) och det är inte vi tjänstemän som tar det beslutet, det gör styrelsen och det beslutet tar de inte förrän efter säsongen, säger AIK:s vd Charlie Granfelt.

I ett öppet brev har AIK-fans i veckan skrivit att ett beslut redan är taget om att den populäre Norling ska få lämna sitt uppdrag som tränare. Under matchen på Råsunda skanderade AIK-klacken att de vill ha Norling kvar och menade att sportchef Ola Andersson och vd Charlie Granfelt bör lämna sitt jobb i stället.

– Det känns sådär. Supportrarna är ju viktigast i AIK och det är det som gör klubben så speciell. Men den här frågan är något som vi löser internt i klubben och inget jag kan prata om nu, säger Granfelt.

Rikard Norling säger att han inte har fått något besked om att han inte ska fortsätta som tränare för AIK. Och han blir något abstrakt när han pratar om det som stått i tidningarna och supportrarnas åsikter om att Granfelt och Andersson borde lämna sina poster.

– Det har stått i tidningarna och så men jag har en uppgift och det är att göra laget så gott förberett som möjligt inför matchen. Det är svårt för mig att kommentera det som står på banderollerna. I min perfekta värld finns alla inom en stor kram och ryms däri.

TT: Tror du att du tränar AIK nästa år?

– Fram tills något annat sägs kan jag inte göra något annat än att jobba på stenhårt och det är viktigt att jag gör det... Det vill alla att jag gör.

För en person var det i alla fall med säkerhet den sista matchen på Råsunda. Mats Rubarth blev inbytt med tio minuter kvar av matchen och hyllades högljutt av åskådarna. När matchen var över skanderades hans namn samtidigt som han gick runt planen och tackade publiken. Symboliskt nog kastade han dessutom upp sina skor och matchkläder på läktaren tills han till slut stod klädd enbart i boxershorts på Råsundas gröna matta. Trots novemberkylan och hans lättkläddhet verkade han aldrig vilja lämna planen när han hyllades.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.