Ingelsten osäker på spel

På söndag avgörs fotbollsallsvenskan. Men det är osäkert om Kalmars målkung Patrik Ingelsten kan spela.


På söndag avgörs allsvenskan.

Men det är högst osäkert om skyttekungen Patrik Ingelsten kan vara med och hjälpa sitt Kalmar till guldet.

– Det är väldigt svårt att säga, säger han.

Patrik Ingelsten har gjort 18 mål i årets allsvenska och därmed varit starkt bidragande till att Kalmar FF är på god väg att vinna sitt första SM-guld. På söndag spelas sista omgången och för Kalmar är det bortamatch mot Halmstad.

Höll på 16 minuter

Men den 26-årige anfallaren kan komma att missa den avgörande matchen. Ingelstens skadade fot höll bara i 16 minuter i söndagens match mot IFK Norrköping, och två dagar efter matchen är läget inte det bästa.

– Vi har kollat att inget är brutet men i övrigt har vi inte gjort någon ny undersökning. Jag känner själv att det är samma problem som tidigare, säger Ingelsten till TT.

Det är foten som krånglar - och Ingelsten själv är förvånad över att den inte höll för spel i söndags. Matchen dessförinnan spelade han 90 minuter och gjorde två mål mot Gefle.

–Det är lite lurigt, foten kändes ju bra innan matchen. Men sedan höll det inte alls, säger han.

Träningscykel som gäller

På måndagen satt han bara på träningscykeln, och tisdagen var helt ledig för Kalmarspelarna. Under veckan ska Ingelsten och Kalmar ta beslut i hur träningen ska läggas upp.

– Att promenera går bra, det är tung belastning som ger problem. Så vi får fundera på om jag ska vila helt eller köra någon slags rehabträning. Oavsett vilket kommer vi inte göra något ingrepp i foten förrän efter säsongen.

Kan det vara ett alternativ att spela på sprutor?

– Ja, så länge inte skadan kan förvärras, så. Jag vill verkligen spela den här matchen, säger Ingelsten. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!